Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Социалистите с кървав пленум на „Позитано“ 20

Политика

Социалистите с кървав пленум на „Позитано“ 20

Социалистите с кървав пленум на Позитано 20 - Tribune.bg
Снимка:

Мерджанов: И преди са се опитвали да смачкат вътрешната опозиция

Не за първи път се прави опит за смазване на вътрешната опозиция в БСП, но те винаги са били неуспешни. Това заяви преди днешния тежък пленум на „столетницата“ Атанас Мерджанов.

Социалистите се събраха на „Позитано“ 20 в неделния ден, за да определят дата и дневен ред за следващия партиен конгрес.

Датата, на която се спряха социалистите е 26 януари 2019 г., в зала 3 на НДК. Точка за промени в Устава няма да има.

Очакваше се Корнелия Нинова да обяви дали има планове да поведе евролистата на партията за изборите на Европейски парламент. В момента тече спор в различните крила в партията дали трябва Сергей Станишев да бъде начело на списъка в качеството му на лидер на Партията на европейските социалисти.

Опозицията ѝ вътре в партията атакува Нинова за начина, по който ръководи авторитарно БСП и кадруването в партийния вестник „Дума“.

Всички въпроси, по които имаме спорове и различия, опират до едно - до характера и съдбата на партията. Това е от изключително значение за демокрацията и свободата на България. Демокрацията изчезва не само, когато няма избори, а когато при провеждането на изборите, няма избор. Ако нашата партия загуби характера си и стане авторитарна лидерска партия, то избора и възможностите за решения намаляват и това е неприемливо за нас”, заяви социалистът Георги Божинов.

В крайна сметка желанието на "опозиционерите" за отмяна на поправката "Нинова" на предстоящ конгрес на този етап е било отхвърлено.

Тази поправка касае избора на лидер и бетонира Нинова. Предвижда избор не от конгреса, а директно от половината партийни членове (или най-малко от 50 хил. социалисти).



Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати