Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СОС одобри спасителния план за Перник

Политика

СОС одобри спасителния план за Перник

СОС одобри спасителния план за Перник - Tribune.bg
Снимка:

Предложението бе прието с 56 гласа „за“ и един въздържал се

Столичният общински съвет одобри спасителния план за Перник.  Планът да се свържат ВиК системите на София и Перник бе одобрен с 56 гласа „за“ и един въздържал се.

Предложението на правителството е към Перник да се насочи вода от язовир „Белмекен“ през „Бели Искър“ и водопреносната мрежа на столицата. За целта трябва да се изгради нов тръбопровод от Мало Бучино до Перни. Прогнозната сума за новия тръбопровод е около 25 млн. ле., които ще бъдат осигурени от държавата.

Кметът на София Йорданка Фандъкова увери, че столицата има вода за години напред. Тя многократно подчерта, че планът за Перник ще бъде приет само при 100% гаранция, че столичани няма да бъдат засегнати. Освен това Фандъкова поиска и допълнително финансиране за ВиК структурата на София.

Около 3 часа бяха дебатите в общинския съвет в София.

„Радвам се, че по един толкова важен, съществен и отговорен въпрос днес Общинският съвет гласува с почти пълно мнозинство. Имаше сериозни дебати, имаше разбира се и много политически спекулации, включително и внушения и лъжи, но най-важното е това да можем, гарантирайки водата на София, да помогнем на хората, които са в криза само на 30 - 40 километра от София“, заяви Фандъкова.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети СОС, план, Перник, вода

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати