Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Според Петков: България получава азерски газ, но по незавършен газопровод

Политика

Според Петков: България получава азерски газ, но по незавършен газопровод

Според Петков: България получава азерски газ, но по незавършен газопровод - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков изгря на пиар банер, който се разпространява в социалните мрежи. На него е написано, че България вече получава в пълен обем азерски газ. Истината е, че газовата връзка с Гърция не е завършена напълно, липсва акт 16 и неоходимите тестове.

Газовата връзка, която Петков днес „инспектира“, за да се скрие от въпросите на депутатите всъщност ще заработи чак през септември-октомври месец тази година. Това са думи на изпълнителният директор на съвместното дружество ICGB Теодора Георгиева.  

Kъм ĸpaя нa мeceц юни пpoeĸтът e зaвъpшeн нa 98%. Линeйнaтa чacт e изпълнeнa изцялo, вcичĸи тpъби ca зaвapeни, пoлoжeни, зapити и xидpoтecтвaни. Уcпeшнoтo пpиĸлючвaнe нa xидpaвличнитe изпитaния гapaнтиpa, чe cъopъжeниeтo oтгoвapя нa вcичĸи cтaндapти зa бpaншa и e ĸaчecтвeнo изгpaдeнo, пocoчи Teoдopa Гeopгиeвa.

Това показва единствено, че Петков и компания разпространяват фалшиви новини в социалните мрежи. Дори премиерът в оставка днес не каза, че по тръбите тече газ, който да се ползва, но това не пречи на пиарите му да пълнят социалните мрежи с подобни банери.  

ПП/фейсбукПП/фейсбук

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати