Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Според Радев с коронавируса Борисов си „градял образ на Спасителя“

Политика

Според Радев с коронавируса Борисов си „градял образ на Спасителя“

Според Радев с коронавируса Борисов си градял образ на Спасителя - Tribune.bg
Снимка:

Президентът не критикувал карантината, обръщението му към нацията било като на кралица Елизабет II

Месец след началото на кризата с COVID-19 – президентът Румен Радев даде напоително интервю пред БТВ. Въпреки честите критики, които изсипва по отношение на действията на правителството и очевидното напрежение между него и премиера, държавният глава отрече да има такова. Според него обаче министър-председателят изкривявал думите му в медиите.

„Премиерът е обигран политик и не хвърля думи на вятъра. Но не бива да си гради образа на Спасителя върху страха от морги, масови гробове и трупове, който сам създава. В същото време, ако нещо се обърка, ще има виновен“, каза Радев и намекна, че щели да обвинят него.

Според президента информирането за опасностите сутрин и вечер било… вредно за емоционалното състояние на нацията и имунитета.

Иначе той не критикувал карантината. Само апелирал да има достатъчно мерки – социални и икономически.

„Кабинетът взе ясни и навременни мерки за социална дистанция. Това е много положително“, признава дори той.

Отново обаче заговори, за „гладните, които излизат по улиците“.

„Когато армията от безработни се множи всеки ден, е неуместно да занимаваме хората с отношенията между нас. Не е време за емоции, избухвания и сърдити пози и в този спектакъл аз няма да участвам“, закани се Радев.

Според него основният проблем иначе било, че не се правят „масови тестове“. Водещият Антон Хекимян обаче пропусна да го попита откъде да дойдат тестовете в ситуация, в която всички държави търсят, но няма наличности.

Няколко пъти по време на разговора той се оплака, че никой не го е потърсил да консултира с него извънредното положение - научавал всичко от медиите.

Според собствената си оценка, Радев е истински обединител на нацията. Освен това той оприличи обръщението си към народа за COVID-19 с това на английската кралица Елизабет II.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (23)

Иво Президента на Бсп почти през цялото време беше опозиция на България, и се представяше като замислен за България!Каза, че трябвало да се правят реални действия но предложенията се взимат само изпълнителната власт, а не и от президента!Правилно, той президент на бсп!
09.04.2020 19:20 / Отговор
ГОНЗО ГЕРБЕРСКА ИЗМЕТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯ
11.04.2020 18:03
Големият проблем на президента Радев е, че е президент. Много, ама много му се иска да е премиер, но уви. Много се е уплашил, че му пада рейтинга и го сука, сука, но не каза нищо ново.
09.04.2020 19:27 / Отговор
Д.Кънев Е разбира се плюете Президента,защото спазва обещанията си.Много просто защото не слугува на Бойко Борисов.А как Плевнелиев забравихте ли как го правеше.А да не говорим как щеше да го прави МАМА на която ние и бихме шута и не и позволихме да ни е президент.Е Радев прави това което му позволява конституцията.
10.04.2020 03:12
нина На Д.Кънев искам да кажа, че ако РР е давал някакви обещания и ги е спазил , нямаше рейтингът му да бъде наполовина от този на Б.Борисов, и с още повече по-малък от неговия собствен, когато мнозина го избраха с надежада...Е, надеждата бе стопена,както и рейтингът...
10.04.2020 21:53
ГОНЗО ГЕРБЕРСКА ИЗМЕТ...ОТ СИГУРНО МЯСТО СИ ОТИВА В МЕЖДУНАРОДНИЯ АВИАЦ. БИЗНЕС. НЯМА ДА УМРЕ ОТ ГЛАД. ВИШ НА ВАШАТА ТИКВА АКО МУ ВЗЕМАТ КЪЩАТА В БАРСЕЛОНА И КРАДЕНОТО ЩЕ ХОДИ НА СТРОЕЖИТЕ В БАНКЯ
11.04.2020 18:08
Фалшименто Основно заключение от тирадата на Радев е: Аз съм безгрешен, не търпя никакви критики и забележки, за всички мои издънки (като фатмашките команди) са виновни другите.
Пълен хах: бил обединител на нацията; Деса "дарила" от свое име дарения на фондацията й?!?
09.04.2020 20:12 / Отговор
ГОНЗО ФАЛШИМЕНТО ГЕРБЕРСКА ИЗМЕТ..ФАТМАК А МА 3 ЕЗИКА РАЗБРА ЛИ СТРУХГАРО ФРЕЗИСТ..А НЕ КАТО ВАШИТЕ ТИКВИ С ВИНЕТУ
11.04.2020 18:10
Радев Имаме истински честен, почтен, много умен, начетен и с аналитичен ум президент. Бог да го пази и закриля. Вижда се, че онази мутра, и по време на епидемия, продължава да краде, лъже и мами българския народ. Пълно невежество, неграмотник, и голям хитрец.
09.04.2020 21:47 / Отговор
Гневна Честен и почтен,ама се занимава с "простотии". И с " аналитичния " си ум не може да изгради смислено изречение , без да спира на пауза поне три пъти, та се чудим свършил ли е , или е забравил какво иска да каже.Изобщо не става за тази работа.Дано не сътвори глупост,преди да му изтече мандата.
09.04.2020 22:00
Пън от хасковско село Обсебен е от Бойко Борисов,също както и ти.Сложете си снимка в спалните,за да не ви липсва.Има нещо перверзно сгрешено във фатмака.Толкова голям пън, не се сещам да познавам в живота си.Дано само не направи някоя глупост по време на тази криза.
09.04.2020 22:11
нина Вие пишете по грамотен начин глупави неща. Не вярвам да сте глупав, значи сте платен.
10.04.2020 21:57
ото Този става все по-зле
09.04.2020 22:50 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети