Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев: Готови сме на разговори и приемаме поканата на Борисов

Политика

Стефан Янев: Готови сме на разговори и приемаме поканата на Борисов

Стефан Янев: Готови сме на разговори и приемаме поканата на Борисов - Tribune.bg
Снимка:

„Готови сме за разговори с всеки. А дали ще се стигне до коалиция е въпрос на по-следващ етап. Така разбираме политиката – че се влиза в парламента, за да се говори и да се търсят решения“, заяви пред „Труд“ лидерът на „Български възход“ Стефан Янев.

Запитан дали вижда правителство на супермалцинството, той е на мнение, че това е вариант, но много краен.

„Като се седне да се разговаря, може да се окаже, че опции почти няма. Въпрос е на разговори, а ние всъщност не сме свидетели на разговори, а на заявки на различни политически сили след изборите, които приличат на заявките от преди изборите. А според мен след изборите трябва да се смени тона   и да се говори по друг начин – най-малкото да се смени тона, да стане той конструктивен, а не да се търсят червени линии, които са начертани преди това“, заяви още Янев.

Борисов предлага контактни групи: Народът каза на партиите - намерете начин

Той е категоричен, че ще приеме покана на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, защото влиза в политиката да предложи съответните решения.

„Не може всеки поединично да гарантира осъществяването на тези решения, затова търсим варианти за по-широка подкрепа и разбиране. И призивът „да седнем на масата на преговорите“ аз съм го декларирал като заявка много пъти по време на кампанията. Моето мнение е, че когато партиите влязат в парламента, трябва да търсят начини за взаимодействие. А това става чрез преговори, в които се излагат съответните гледни точки, приоритети, визия и начин за решаването на различните проблеми, и се намира най-малкото общо кратно. Тези приоритети се приемат от една, две, пет или  всички партии и по този начин се сформира ако не мнозинство, то поне съмишленици за посоката, в която трябва да се развива държавата“, казва още той. 

Янев разкрива също, че отношенията му с Румен Радев са нормални, като отдавна се познават и са били бойни друари в армията.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети