Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стойчев: Радев ще участва в изборите, може да подкрепи Манолова или Радева да направи партия

Политика

Стойчев: Радев ще участва в изборите, може да подкрепи Манолова или Радева да направи партия

Стойчев: Радев ще участва в изборите, може да подкрепи Манолова или Радева да направи партия - Tribune.bg
Снимка:

„Дата от една страна е хубаво да се определи. Но март месец е много рисков. И тази рисковост не се оправдава с нищо. Прилича на макроновата работа, когато проведе избори през пролетта и това доведе до пик на пандемията.  Нищо не определя бързането с нашите избори“. Това заявява политологът доц. Стойчо Стойчев пред ПИК.

Според анализатора епидемиолозите трябва да кажат какво ще стане с пандемията до март.

„Но доколкото познаваме стила на Радев, той няма да отстъпи от думата си. Той не води диалог. Не прави компромиси.  От една страна това е хубаво. Но от друга, той не е обяснил своите детайлни позиции. Румен Радев се възползва от правото си да говори като държавен глава. Но не разговаря с правителството. Казва „Махайте се. Пък тогава аз ще видя какво ще правя“. Както казах, не е диалогичен“, коментира Стойчев.

Според оценката му март е избран от президента, защото има сезонност в народното недоволство и то се проявява през февруари и март.

„Хората са празнували Коледа и Нова Година. През януари има много именни дни, големи празници. Хората са преяли и препили. Точно през януари идват и най-големите сметки за плащане. И хората започват да негодуват. Като се има предвид и болестта, на народа му идва в повече. И започва да негодува. Срещу кого? Разбира се, срещу правителството.  Румен Радев иска да използва именно това народно недоволство“, счита университетският преподавател.

Според Стойчев страната ни отдавна е в перманентна предизборна кампания.

„Не е клише да се каже. Полемиката обикновено се води в зависимост от скандала на седмицата. В пандемията обаче политиците гледат много-много да не се набиват на очи. Кампания по места няма да има. Тя ще бъде по интернет. Той скъсява много разстоянията“, каза Стойчев, според когото големите партии ще продължават да са видими, а за малките е по-трудно.

„Партията на Мая Манолова ще изчезне. Тях ги няма в интернет, защото нямат армия, която да пуска лайфове. Самата Мая Манолова няма рефлекс за това, няма и такова публично поведение. Няма и пари за медийно присъствие. Отровното трио още по време на протестите беше съмнително как такива хора си зарязаха доходоносните професии и отидоха да правят протести. Едва ли е от чист идеализъм. С този бюджет, който имаха през лятото, не могат да направят широка предизборна кампания.  Освен ако  не намерят кой да ляга по улиците. Аз съм убеден в тяхната безскрупулност. Ако може да инсценират народно недоволство, ще го направят. Ако не успеят, ще изчезнат“, прогнозира политологът.

Стойчев е категоричен, че Радев ще участва в изборите – ще припознае някоя партия или коалиция от партии.

„Възможно е да подкрепи платформата на Мая Манолова. Ще каже, че я подкрепя, защото партията ѝ е от честни хора, които с Отровното трио са направили протести срещу властта. Ето я синергията. А може и Деси Радева да направи партия… Защо не? Партията на Марешки е все от хора от неговия офис. Той само на тях се доверява. Защо Радев да не се довери на жена си. А тя, както знаем, е амбициозна. В България няма дебат, хората не си говорят, а се надвикват. Прогонваме умерените от терена и оставяме агитките, които отиват да бият заради самия мач“, казва анализаторът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (13)

мда В нормална страна този "социолог" след като обиждаше хората, заплашваше жени в 3 сутринта и показваше среден пръст на протестиращи, отдавна трябваше да спрат да го дават в медиите, но в мутенската държава на Борисов/Пеевски критериите си, колкото си по-нагъл и прост, толкова повече медийно време ще имаш.
14.12.2020 16:15 / Отговор
М@да в държавата, атакувана от русофилската мутра - Радев.......................................... От такива м@да на терориста РАДЕВ-КОВИД 19 взима толкова много жертви сред българите.......
14.12.2020 17:08
мда Така е, герберското тролче няма какво да каже по коментара и само се заяжда и обижда. Типичен гербил.
14.12.2020 17:51
Калин до МДА Уважаеми МДА чудя се какво имате предвид под "нормална" страна.Нашата България си е много нормална съвременна, европейска държава.Всеки има право на мнение и господин Стойчев също.Всеки има право на защита.Всяка история има две или повече страни.България е чудесна държава! Хората трябва да се учат и променят!
14.12.2020 16:43 / Отговор
Мина Мисля, че "Тройката" го слага в джоба си по простотия.Сигурно сте видял елхата им , украсена с бикини и доволно често показвана от възхитените медии.
14.12.2020 16:47 / Отговор
Тартаковер Този вероятно работи в тандем с Алена. Царят наричаше такъв човек гадач, тук го титулуват, като университетски преподавател !? Ако написаното тук е без "редакторска намеса", значи е също така неграмотен, защото написаното е с правописни грешки.
Почти сигурно е, че нищо от предсказанията на този герберски новоизлюпен оракул, няма да се сбъдне. А съвсем сигурното е, че веднага след това, ще получи амнезия за това си предсказание.
14.12.2020 17:16 / Отговор
Karabas Barabas Значи казваш, че Радев няма да участва в изборите, така ли? Няма да припознае някоя партия или коалиция от партии и да ги подкрепи? И Деси Радева да направи партия, това ли да разбираме?
14.12.2020 18:21
Каквото и да направи безделникът радев,Гешев го чака...
14.12.2020 17:38 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати