Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Свиленски: БСП е загубила 150 хиляди гласа

Политика

Свиленски: БСП е загубила 150 хиляди гласа

Свиленски: БСП е загубила 150 хиляди гласа - Tribune.bg
Снимка:

„Естествено, че това, че гласувахме с ГЕРБ, ДПС и "Български възход" за Вежди Рашидов за шеф на парламента не може да прерасне в коалиция. Дори само заради хартиената бюлетина“, заяви пред Нова телевизия депутатът от БСП Георги Свиленски.

Зарков срещу Нинова: Избирателят не се интересува дали гласува с бобче или хартия

„Ние тази подкрепа я имахме и в предишния парламент, но не гласувахме така“, посочи той. И обясни, че по сметки на изборни експерти БСП е загубила 150 000 гласа заради липса на възможност за гласуване, а общо 600 000 души не са отишли до урните заради машините.

„БСП има решение да не подкрепя кабинет с мандат на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане“. Остават БСП, „Български възход“ и „Демократична България“. Изборът е на президента", каза той, запитан за третия мандат.

БСП към Румен Радев: Спрете да се намесвате грубо в партийните ни работи

„Разговорите тогава са много лесни. Мандатоносителят застава пред другите с програмата си. Ако те искат да повиши доходите на българските граждани, да засилят социалната политика, ние нямаме основание да оставяме държавата без стабилно управление зимата", посочи Свиленски. И обясни, че според него политическото представителство трябва да се прави с политически лица, а не да се крият зад фигури, обявени за експерти.

Иванов от БСП: ПП преписаха текстове от предизборната ни програма

„Ако мандатоносителят приеме подкрепа за социален министър от БСП и вътрешен от ГЕРБ, това е негова отговорност. Ние ще предложим нашите министри", каза той, запитан дали от БСП биха подкрепили кабинет с третия мандат, ако в него участват членове на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети