Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иванов от БСП: ПП преписаха текстове от предизборната ни програма

Политика

Иванов от БСП: ПП преписаха текстове от предизборната ни програма

Иванов от БСП: ПП преписаха текстове от предизборната ни програма - Tribune.bg
Снимка:

„Левицата има ясно и категорично решение, че няма да даде своята подкрепа за правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС, и „Възраждане“. Направеното вчера бе единствено възможен изход от ситуацията, за да работи 48-ят парламент. Защото създалата се вече конституционна криза беше без изход. Включително и ние оттеглихме кандидата си за председател на НС г-н Вигенин, който беше изключително подготвен“.

Това каза за Euronews Bulgaria депутатът от БСП Иван Иванов.

„Ние бяхме партньори в един кабинет, в който всички бяхме равноправни и участвахме заради реализирането на определени политики, които бяха изключително успешни. Кабинетът беше свален от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“, твърди социалистът.

Въпреки това обаче „червените“ обвиняват „промяната“ в политически обир.

„Ние не сме присъдружна партия на „Продължаваме промяната“. Много ясно беше казано, че опитите да се навлезе в лявото пространство и да се препише нашата програма – са меко казано нелепи. Не само опити. Те са факт, защото в предизборната кампания, а и сега в програмата на ПП са преписани буквално текстове от предизборната програма на БСП. Това беше едно приятелско предупреждение“, каза той.

 „Времето ще покаже кои са хората, които стоят зад намеренията за еднолична власт. Сега действащата Конституция е достатъчно добра. Не мога да си обясня атаките от страна на президентството, защото ние сме ги издигали. И моят апел е това нещо да престане в най-кратки срокове“, каза в заключение Иван Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети