Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Теменужка Петкова: Болниците трябва да имат два източника на захранване

Политика

Теменужка Петкова: Болниците трябва да имат два източника на захранване

Теменужка Петкова: Болниците трябва да имат два източника на захранване - Tribune.bg
Снимка:

Болнични заведения, държавни институции, телекомуникационни оператори да направят такава проверка, настоя енергийният министър

Болниците трябва да имат два източника на захранване, посочи министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на дебата по Закона за мерките за извънредното положение.

„Два са основните приоритета, които стоят пред нас в сектор „Енергетика". Първият е да опазим живота и здравето на хората. Хората, които работят в системата, хората, които се ползват от услугите на енергийната система", коментира в зала енергийният министър. Петкова допълни, че друга важна цел е да се гарантира сигурността и непрекъсваемостта на снабдяването с електроенергия и природен газ, за да може да продължи нормалното функциониране на държавата.

„Съществува наредба и в нея са посочени четири категории потребители, които имат различно значение и място във функционирането на държавата. Има една нулева категория потребители, които включват такива учреждения, такива заведения, които на практика са пряко свързани с живота и здравето на хората и националната сигурност. Именно тази категория ние сме извели и предложили да намерят място в този законопроект като приоритетни и пряко свързани с живота и здравето на хората и националната ни сигурност. Това на първо място са болниците", подчерта министърът.

Теменужка Петкова уточни, че идеята е да се накарат болнични заведения, държавни институции, телекомуникационни оператори да направят такава проверка, която да гарантира непрекъсваемост на процеса по доставка на електроенергия.

„Това е основната причина, поради която тази категория потребители са изведени на специално място в закона", категорична е министър Петкова.

Тя призна факта, че мерките, договорени с електроразпределителните дружества и с председателя на КЕВР не са намерили място в предложения законопроект.  „Законопроектът беше внесен в 17.54 часа на 16 март. В рамките на вчерашния ден продължихме да работим и мерките ще намерят място. Всички ние в тази ситуация наистина трябва да бягаме от популизма, но да се грижим за това българските граждани да се чувстват сигурни и спокойни в тази ситуация. Правителството прави всичко необходимо това да бъде факт. Цялата държава е мобилизирала своя ресурс",  категорична е Теменужка Петкова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати