Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Теменужка Петкова към ПП: Ако искате да бъдете трайно в политиката, не смятайте, че всичко започва и свършва с вас

Политика

Теменужка Петкова към ПП: Ако искате да бъдете трайно в политиката, не смятайте, че всичко започва и свършва с вас

Теменужка Петкова към ПП: Ако искате да бъдете трайно в политиката, не смятайте, че всичко започва и свършва с вас - Tribune.bg
Снимка:

Не е отговорно да фалираш обществения доставчик на природен газ и сега да кажеш „да се оправя служебното правителство“, заяви депутатът ог ГЕРБ-СДС

„През цялото време вие работехте на принципа на манипулацията, на принципа на изопачаването на фактите, ето ги последиците, незаконосъобразни решения, които водят до хаос в цялата държава, незаконосъобразни решения, които водят до това да се сринат цели системи, каквато е енергетиката, пряко свързана с националната сигурност на страната и това се дължи не на нещо друго, а на вашата арогантност, на нежеланието ви да четете законите и да ги спазвате, и да се вслушвате в мнението на политическите си опоненти. Защото ние сме абсолютно добронамерени, когато ви казваме тези неща. Ние, за разлика от вас, работим за българските граждани и ни интересува тяхната съдба. Не ни интересуват посредниците, не ни интересуват разни лобистки интереси и правни кантори. Така че, уважаеми колеги, да управляваш държавата е преди всичко отговорност. Със съжаление го казвам, вие сте млади хора, повечето от Харвард, не успяхте да издържите този тест за отговорността. Абсолютно безотговорно поведение през цялото време“. Това заяви бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова по време на дебатите, свързани с предложението Иван Иванов да бъде възстановен на поста председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Булгаргаз е поискал 55% увеличение на газа от КЕВР

По-рано днес парламентът официално реши да го върне начело на регулатора.

По думите на Петкова не е отговорно министър-председателят да обяви за държавна тайна откъде ще са доставките на газ за България.

„Не е отговорно да фалираш обществения доставчик на природен газ, да го доведеш до технически фалит, и сега да плеснеш с ръце и да кажеш оттук нататък да се оправя служебното правителство или който намери за добре. Уважаеми колеги, четете внимателно решението на Конституционния съд и ако искате да бъдете трайно в политиката, научете го наизуст, не повтаряйте тези грешки и не смятайте, че всичко започва и свършва с вас“, обърна се Петкова към бившите вече управляващи.

Корнелия Нинова: КЕВР и изборът на председател създава нова ситуация

„Уважаема г-жо Петкова, ГЕРБ се държаха нагло и арогантно докато управляваха в полза на чекмеджетата. Те грубо игнорираха доходите и хората само за собствените си чекмеджета и който е срещу нас не са гражданите, срещу нас е корупцията и комисионерите на Газпром“, отвърна й от своя страна депутатът от ПП Николай Ангов.

Петкова от своя страна му припомни, че е бил част от екипа на Румяна Бъчварова като нейн съветник. По думите й именно затова най-малко има право да говори за управлението на Борисов и неговите правителства, тъй като очевидно самият той е бил част от тях.

Рамадан Аталай: Самият Тодоров беше убеден, че изборът му в КЕВР е противоконституционен

В отговор Ангов заяви, че Бъчварова е един от най-почтените хора, които познава.

Припомняме, че Румяна Бъчварова беше вътрешен министър във второто правителство на Борисов, а след това и началник на кабинета му.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети