Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Докато Рашков е министър на вътрешните работи, вие няма да можете да разчитате на нашата подкрепа

Политика

Тома Биков: Докато Рашков е министър на вътрешните работи, вие няма да можете да разчитате на нашата подкрепа

Тома Биков: Докато Рашков е министър на вътрешните работи, вие няма да можете да разчитате на нашата подкрепа - Tribune.bg
Снимка:

„Това, което ви предстои, не е никак лесно. Това, че се оплаквате от нападки, атаки, дори обиди понякога, е нещо, което не трябва да правите от днес, защото това е нормално, така ще бъде, така е в политиката. Това, което ме притеснява е, че вие не си давате сметка напълно за действителността, пред която сте изправени“, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

По думите му България е поставена тежка ситуация на неотминала политическа криза, на предстояща икономическа криза, на развиваща се ценова криза, в много тежка международна ситуация и геополитическо позициониране спрямо Република Северна Македония.

„Изборът на едно редовно правителство не решава политическата криза. Тези неща не могат да се решат с ентусиазъм, те могат да се решат с много сериозни усилия и то на цялото българско общество. Не само на управляващото мнозинство, камо ли пък на една или две партии от мнозинството. Тези неща изискват мобилизация на обществена енергия и то мобилизация в позитивния смисъл, не насочена вътре в обществото. Нито грам от българската енергия в тези дни не трябва да отива в конфронтация, саморазправа, реваншизъм, обиди. Това зависи само от вас, не зависи от никой друг. Засъжаление ние виждаме знаци, че не осъзнавате напълно тази действителност. И от това ще загубите само вие. Като опозиция  ние имаме имаме ангажимент да бъдем коректив, да критикуваме, да следим за това какво правите, да контролираме чрез парламентарния контрол“, категорично заяви Тома Биков.

По думите му това, което днес ще се гласува е едно ляво-либерално  коалиционно управление.

„В това няма нищо лошо. Това е част от вашите идеологии. Въпросът е, че управляващото мнозинство само по себе си няма мандат за дълбоки реформи. Четири формации участват в него. За да имате мандат за дълбоки реформи, вие трябва да сте получили много по-силна обществена подкрепа, така беше 97 години, тогава се състоя истинска, радикална, дълбока промяна. Единственият ви изход, ако искате да правите някакви по-сериозни промени е да включите в тях и опозицията. Нашата парламентарна група вижда силен знак в номинацията на г-н Бойко Рашков за министър на вътрешните работи. Докато този човек е министър на вътрешните работи, вие няма да можете да разчитате на нашата подкрепа. Това е нашата позиция и това е нашето право. В момента, в който преосмислите тази ваша позиция, ние можем да разговаряме с вас и можем да бъдем конструктивни. Може да ви помагаме за каквото кажете, стига да съвпада с нашата концепция. Ние не сме ляво-либерална формация, имаме дълбоки идеологически различия с вас и вие ще го видите. Нашият профил е на дясно-консервативна партия, която защитава преди всичко българския национален интерес, поставя България над всичко и ще отстояваме тези наши принципи и в 47-ото Народно събрание“, в заключение каза Биков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати