Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков към БСП: Нашата работа е да пазим държавата от вас

Политика

Тома Биков към БСП: Нашата работа е да пазим държавата от вас

Тома Биков към БСП: Нашата работа е да пазим държавата от вас - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ обвини Нинова в спекулативни внушения по въпроса за отлагането на партийните субсидии

Моника Гаджанова

От ГЕРБ остро възразиха срещу декларацията на лидера на социалистите Корнелия Нинова, която настоя, че през последните седмици се случвали само подмени – на въпроса за партийната субсидия, на управляващото мнозинство, на намаляването на ДДС за храни и лекарства, а ЧЕЗ била продадена на втората Гинка.

Тома Биков от ГЕРБ констатира, че колкото и загуби да понесе БСП, нейният лидер няма да промени начина си на мислене.

Бяхме употребени за спекулативни страхове“, посочи Биков. Той категорично отхвърли внушението, че ГЕРБ са подменили дебата за субсидиите на партиите.

Имахме готовност да го гласуваме. Когато проявяваме склонност за диалог, ни казват, че сме направили дебата с идеята, че субсидиите няма да паднат. БСП нямат нито едно предложение по тази тема. Другите партии имат позиция, а БСП – не. Склонни сме да продължим да го обсъждаме, но не и да ни обвинявате, че правим театри“, подчерта народният представител.

Относно държавният дълг и това, че ГЕРБ са „загробили“ държавата, Биков припомни как от парламентарната трибуна се е говорело, че страната е похарчила 16 млрд. лв.

Няма такъв дълг, но тук се късаха ризи и сега също за дълг, който всички експерти твърдят, че е перфектен, а тук твърдят, че е заробване и единствените, които ще противодействат и ще ни освободят от това робство – най-ниският държавен дълг в Европа и той намалява, са президент, Омбудсман и БСП“, недоумява Биков.

Той отрече възможността през намаляване на ДДС страната да успее да пребори неравенството.

Във всяка програма това са мерките за облекчаване на бизнеса. Не намалявайте тежестта за всички, защото стимулирате и тези с високи доходи, и този дебат е важен. Няма такова нещо бедността да се бори с намаляване на данъците“, изтъкна представителят на ГЕРБ.

Според Биков БСП трябва да започне промяна на самата себе си.

Започнете промяна. Не е лошо една партия и на 130 г., ако иска да е устойчива, да се променя. Нашата работа е да пазим държавата от вас, защото в момента не сте в състояние да провеждате адекватна политика. Вашата партия има проблеми. Говорите ние да изпълняваме вашата програма. Няма, защото сме спечелили изборите и изпълняваме своята програма. Пожелавам ви успех и един ден и вие да имате светло бъдеще“, завърши изказването си Тома Биков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети