Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов: Петков и Василев звънят на роднини на наши депутати, за да им предлагат постове

Политика

Тошко Йорданов: Петков и Василев звънят на роднини на наши депутати, за да им предлагат постове

Тошко Йорданов: Петков и Василев звънят на роднини на наши депутати, за да им предлагат постове - Tribune.bg

Новосформираната коалиция БСП, ПП, ДПС и ДБ не допуснаха Закона за личната помощ в зала

„Правим това изявление заради майките на деца с увреждания и Закона за личната помощ. Още вчера ние го входирахме за пореден път в парламента, но за съжаление новосформираната коалиция между БСП, ПП, ДПС и ДБ и един почтен независим депутат решиха да не допуснат  Закона за личната помощ да се гледа в пленарна зала“, заяви Станислав Балабанов по време на трибунка в Народното събрание.

По думите му ИТН ще стоят зад тази битка и ще се опитат да помогнат на майките с деца с увреждания.

„Унизително е, че политически формации като БСП, които обясняват как мислят за хората саботираха Закона за личната помощ за най-нуждаещите се деца”, допълни още той.

Тошко Йорданов обобщи, че още при първия опит за внасянето му в зала, коалиционните им партньори не са били съгласни с приемането му. „Законът още на първото му внасяне беше спрян и не влизаше в зала заради коалиционните ни партньори. ПП и БСП спряха закона”, заяви той.

„Асен Василев като министър на финансите още в началото на това управление казваше, че няма откъде да намери пари. Както знаете той интелигентно разпределя парите в държавата и видимо пари за други неща г-н Василев има, но за майките с деца с увреждания няма”, допълни Балабанов.

„Новото ниво на морална деградация, която постигнаха Кирил Петков и Асен Василев е да звънят на роднини на наши депутати и да им предлагат постове с цел нашите депутати да гласуват правилно, когато вкарат проект за правителство. Тази яма няма дъно. Очаквам да се обадят на г-н Трифонов да му обяснят как за нищо не става  и да кажат на г-н Трифонов да каже на Трифонов да подкрепи правителството. Това което мен ме възмущава е, че ако това го правихме ние на тяхно място във всички телевизии щеше да се започва с това и да се завършва с това, да обикалят едни анализатори, които да обясняват, какво морално падение се извършва в парламента, а сега всички се правят на ощипани госпожици”, възмути се Тошко Йорданов.

По думите му Министерство на финансите е спряло парите на руското посолство. „Само че има и български пари в Русия, които руснаците също могат да блокират. Минават се всякакви граници на глупостта”, категоричен бе Йорданов. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати