Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов: Петков и Василев звънят на роднини на наши депутати, за да им предлагат постове

Политика

Тошко Йорданов: Петков и Василев звънят на роднини на наши депутати, за да им предлагат постове

Тошко Йорданов: Петков и Василев звънят на роднини на наши депутати, за да им предлагат постове - Tribune.bg

Новосформираната коалиция БСП, ПП, ДПС и ДБ не допуснаха Закона за личната помощ в зала

„Правим това изявление заради майките на деца с увреждания и Закона за личната помощ. Още вчера ние го входирахме за пореден път в парламента, но за съжаление новосформираната коалиция между БСП, ПП, ДПС и ДБ и един почтен независим депутат решиха да не допуснат  Закона за личната помощ да се гледа в пленарна зала“, заяви Станислав Балабанов по време на трибунка в Народното събрание.

По думите му ИТН ще стоят зад тази битка и ще се опитат да помогнат на майките с деца с увреждания.

„Унизително е, че политически формации като БСП, които обясняват как мислят за хората саботираха Закона за личната помощ за най-нуждаещите се деца”, допълни още той.

Тошко Йорданов обобщи, че още при първия опит за внасянето му в зала, коалиционните им партньори не са били съгласни с приемането му. „Законът още на първото му внасяне беше спрян и не влизаше в зала заради коалиционните ни партньори. ПП и БСП спряха закона”, заяви той.

„Асен Василев като министър на финансите още в началото на това управление казваше, че няма откъде да намери пари. Както знаете той интелигентно разпределя парите в държавата и видимо пари за други неща г-н Василев има, но за майките с деца с увреждания няма”, допълни Балабанов.

„Новото ниво на морална деградация, която постигнаха Кирил Петков и Асен Василев е да звънят на роднини на наши депутати и да им предлагат постове с цел нашите депутати да гласуват правилно, когато вкарат проект за правителство. Тази яма няма дъно. Очаквам да се обадят на г-н Трифонов да му обяснят как за нищо не става  и да кажат на г-н Трифонов да каже на Трифонов да подкрепи правителството. Това което мен ме възмущава е, че ако това го правихме ние на тяхно място във всички телевизии щеше да се започва с това и да се завършва с това, да обикалят едни анализатори, които да обясняват, какво морално падение се извършва в парламента, а сега всички се правят на ощипани госпожици”, възмути се Тошко Йорданов.

По думите му Министерство на финансите е спряло парите на руското посолство. „Само че има и български пари в Русия, които руснаците също могат да блокират. Минават се всякакви граници на глупостта”, категоричен бе Йорданов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети