Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Трифонов обяви нова коалиция между ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС

Политика

Трифонов обяви нова коалиция между ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС

Трифонов обяви нова коалиция между ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС - Tribune.bg

„Червената линия“ или власт на всяка цена, г-жо Нинова? И вие направихте своя избор“, написа още той

„Току-що „Продължаваме промяната“, ГЕРБ, ДБ и ДПС приеха френското предложение за Северна Македония. И какво стана сега - имаме нова коалиция. Това е направо сюрреалистично“, написа лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във Фейсбук.

Буквално до вчера, за Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ и за Христо Иванов от ДБ, да общуват с ГЕРБ и ДПС беше невъзможно и моделът „ГЕРБ и ДПС“ трябваше да бъде изчистен от лицето на политическия живот в България. А днес Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски и Бойко Борисов са прегърнати. Прегърнати са заедно за България, за да махнат ветото над Северна Македония, защото така е предложила Франция.

И човешките права на българите в Македония, и фактът, че не признаваме така наречения „македонски език“, и езикът на омразата срещу българите - това не е важно. Важно е да сме по-тихи от водата и по-ниски от тревата, за да не разсърдим Великите сили. Както винаги. Майната им на достойнството и националното самочувствие. Такъв е животът. В такива сложни времена живеем и явно всеки трябва да решава сам за себе си. Аз моето решение го взех и днес стана ясно защо“, написа още Трифонов.

Той припомни, че темата Северна Македония е била обявена като „червена линия“ за БСП. Днес социалистите пък са прегърнали тема, като са гласували „въздържали се“. По думите му те са предали българския национален интерес.

„Червената линия“ или власт на всяка цена, г-жо Нинова? И вие направихте своя избор“, написа още той. 


Топ новини

виж още
Актуална тема