Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Да бъдем солидарни с всички граждани – ако не са на работа, нямат заплати

Политика

Цветанов: Да бъдем солидарни с всички граждани – ако не са на работа, нямат заплати

Цветанов: Да бъдем солидарни с всички граждани – ако не са на работа, нямат заплати - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ и Патриотите обсъдиха и ветото на президента на внезапен коалиционен съвет

Внезапен коалиционен съвет събра ГЕРБ и Патриотите в Народното събрание. Темите на срещата са били законодателната дейност, Правилника на парламента, които касаят заплащането на тези депутати, които отсъстват от работа, както и ветото на президента Румен Радев на промените в Изборния кодекс.

„Смятаме, че трябва да бъдем солидарни с всички тези български граждани, които не отиват на работа и нямат право да получат възнаграждение. Смятаме, че това е справедливо, искрено и истинско пред българските избиратели. Обсъдихме и ветото, и ще продължим разговорите“, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него мнозинството в парламента е стабилно и това е видно от регистрацията и започването на парламентарния ден.

От ВМРО още миналата седмица обявиха, че са на позицията, че „който не работи, не трябва да яде“ относно заплатите на отсъстващите депутати в зала. Според Искрен Веселинов, обаче не така стоят нещата около президентското вето за Изборния кодекс.

„Търсим решение. За нас е важно да имаме гаранции, че преференциите ще останат в стария вид. Всичко останало само разговори“, посочи патриотът.

От „Атака“ също коментираха, че са участвали на „творческа среща за ветото“, докато от ДПС бяха категорични, че управляващите се занимават с дребнотемие.

„Парламентаризмът не е това, което си мислят някои. Натискаш копчета и обслужващ персонал. Конституцията има текст за свободната воля на депутатите. Малко да се замислят. Зачестиха посегателствата върху парламентаризма, включително и по битово-организационни и финансови въпроси“, посочи Йордан Цонев.

Той подчерта, че ГЕРБ не внасят нови закони в парламента, „за да не попречат на „скапания“ им брак с Патриотите“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Асен Напълно е прав тука Цветанов, подкрепям
27.02.2019 12:48 / Отговор
Цв.Цв. ГЕРБ Веднага да върнат парите, когато те бойкотираха Парламента по времето на Орешарски.
27.02.2019 17:42
Гневна Абе те пари може и да не вземат, ама осигуровки върху цялата им заплата вървят ли и това зачита ли им се като осигурителен стаж?
27.02.2019 18:40 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети