Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: ГЕРБ загърби егото си и се обедини със СДС, опонентите ни залагат на агресия

Политика

Цветанов: ГЕРБ загърби егото си и се обедини със СДС, опонентите ни залагат на агресия

Цветанов: ГЕРБ загърби егото си и се обедини със СДС, опонентите ни залагат на агресия - Tribune.bg
Снимка:

Добрият също омръзва, затова утре трябва да бъдем още по-добри, каза Томислав Дончев

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов предупреди актива на партията в НДК, че на изборите на 26 май ще се реши как ще се управлява Европа занапред.

„Трябва на 27 май, когато се събудим, да знаем, че не сме направили грешка. Да гласуваме за обединена Европа – това е път, който няма алтернатива. Смятам, че ГЕРБ като член на Европейската народна партия /ЕНП/ загърби егото си и се обедини с най-старата партия, член на ЕНП у нас – СДС. Днес повече от всякога се нуждаем от това обединение“, посочи Цветанов при обявяването на общата листа на двете партии за евровота.

Той благодари на председателя на ЕНП– Жозеф Дол за признанието, че ГЕРБ е успяла да направи това обединение на десните сили за предстоящите европейски избори.

„На първо място трябва да поставяме България. Опонентите ни залагат на агресия и битовизми, а ние искаме дебат за Европа и бъдещето ѝ, не за това, което ни разделя. Докато говорим за сигурност в Европа, за Шенген, за всички, които мислят за силна Европа, нашите опоненти, за съжаление, ще играят с тези, които са най-агресивни и най-злобни“, предупреди Цветанов.

Измеренията на едни избори са препотвърждаване на доверието, изтъкна и министърът на финансите Владислав Горанов.

„Нашите опоненти няма да допуснат цивилизован дебат, а ще ни върнат към бита в България, който се подобри значително. Минималната работна заплата се е увеличила с 65%, средната – с 50%, а БВП на страната – с 40%. Това е резултат от партньорството с европейските икономики. Основен икономически партньор на страната е ЕС, 85% от износа ни е свързан с ЕС“, уточни Горанов. За него дебатът за изборите на 26 май следва да е колко по-бързо и повече можем да се интегрираме в Европа.

„Благодаря на премиера г-н Борисов, че убедихме партньорите да влезем в ERM 2 - чакалнята на еврото. Това ще увеличи конкурентноспособността и ще намали рисковете пред българската икономика. Планът за мобилност е пример, надявам се, че заедно с колегите от СДС ще успеем да се отдалечим от кафявата хватка“, посочи финансист номер едно на страната.

За вицепремиера Томислав Дончев много отдавна в света се търси формулата на народната любов, но за съжаление за някои тя „минава през шарлатания и страх“.

„Ние се опитваме да бъдем добри, а добрият също омръзва, затова утре трябва да бъдем още по-добри. Последната седмица коментират дали сме разделени, удобно, за да не забележим проблемите на други политически сили, когато хората се чудят кого да следват и в какво да вярват. Ние сме различни – млади и по-млади, умни и по-умни. Ние сме различни и това е силата ни“, вдъхна кураж на съпартийците си Дончев. Той напомни, че ГЕРБ никога не са си поставяли за цел да унищожат другите, а са се състезавали за победа и триумф на техните идеи.

Кметът на София и заместник-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова също акцентира, че тези европейски избори са избори за бъдещето на Европа. „Резултатите се виждат ясно в нашите градове. 2 млрд. евро получихме за финансиране на София и София се промени. За 10г. имаме 30 км метро, а до две години ще станат 52 км, имаме 400 градски автобуса и два пъти намалихме въглеродните емисии, дойдоха и първите от десетилетие нови трамваи. Построихме 90 детски градини, а ремонтирахме още 90 детски градини и училища, имаме система за интегрирано събиране на отпадъци и станахме атрактивна дестинация за инвестиции“, припомни Фандъкова.

Тя напомни, че фалшивите новини, които опонентите на ГЕРБ използват и коментират направеното, всъщност целят да го унищожат в съзнанието на хората.

„Да не се ядосваме, а да даваме отговори на хората, защото всичко, което сме направили дължим на тяхната подкрепа“, напомни в заключение заместник-председателят на ГЕРБ.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Агресивни те крадци , разбира й ГЕРБ Много нахални партийни. функционери , хем всичко съсипаха-образование, здравеопазване, пенсии, бизнес, работещи бедни, хората бягат от ограбената държава, в София раздават на богати цигани общински апартаменти, а Фандъкова е директно за затвора с нейните провалени ремонти и т.н.Просто нямат никакъв капацитет и експертност за управление. А този с апартаменти те и фалшифицираните избори е истински нацист.
01.04.2019 08:06 / Отговор
КУР_ЗА_ГРЕБ и ЧУК Ева Майдел (Паунова) е евродепутат на ГЕРБ . Родена е 1986 г. Тя е бивша манекенка и е кръстница на най-малката дъщеря на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Интересното при Ева Паунова, е че тя е дъщеря на Зоя Паунова. Майката е от стар, заклет комунистически род от Дупница. Зоя Паунова е била изпълнителен директор на „Астра Зенека България“. Преди това е била във „Фармахим“ и „Фармация“ – Дупница (днес част от „Актавис“). Именно въпросната фирма „Актавис“ бе забъркана в скандал с производството на амфетамини, които били предназначени за пазара на братя Галеви.
Зоя Паунова бе част от делегацията, придружавала президента Георги Първанов при официалното му посещение в кралство Швеция през октомври 2007 година. Според местни хора от Дупница, бащата на Ева Паунова е бил портиер на сградата на БКП-то в града.
01.04.2019 09:24 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати