Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: „Лобираме“ за националната сигурност на страната

Политика

Цветанов: „Лобираме“ за националната сигурност на страната

Цветанов: Лобираме за националната сигурност на страната - Tribune.bg
Снимка:

Летецът Румен Радев щеше да ни подкрепи на американските изтребители, смята зам.-председателят на ГЕРБ

Днешното решение на парламента е „лобизъм“ за националната сигурност на страната и да имаме оперативната съвместимост с държавите членки на НАТО“. Това заяви пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Това е най-прозрачният конкурс, увери той.

„Предимството на F-16 е, че в предложението няма възможност за скрити разходи, които може да се направят впоследствие, за разлика от предложението на „Сааб“ за „Грипен“. Днес ние взимаме като решение информиран избор от всичките народни представители“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.  

Той добави, че в качеството си на военнослужещ, президентът Радев е подкрепял закупуването на F-16, но позицията му се е променила, след като е станал президент.

„Ако беше летецът Радев, аз съм убеден, че той щеше да дойде и ако беше летецът Радев щеше да защити F- 16. Когато е политикът Радев и когато е представен от БСП, вече има политически зависимости. За да има такава промяна в поведението на летеца Радев и политика Радев има две възможности – или политическа или някаква друга“, каза Цветанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети