Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветан Цветанов: Само две държави в ЕС са купили „Грипен“

Политика

Цветан Цветанов: Само две държави в ЕС са купили „Грипен“

Цветан Цветанов: Само две държави в ЕС са купили Грипен - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ призова към последователност в политиката за модернизация на българската армия

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов призова към последователност в политиката за модернизация на българската армия. Той припомни работата на правителствата на ГЕРБ по този въпрос.

„2010 г. в първия кабинет на Борисов започнахме да изпълняваме ангажимента си за модернизация на армията. Поради провокирани събития отидохме на предсрочни избори“, напомни той.

Цветанов обяви, че в този период той високо цени качествата на летеца Румен Радев, понастоящем президент на страната, който има концепция за отбранителна способност на България.

„През 2012 г. в изводите в пакет се отбелязва, че самолетът на САЩ и Португалия F-16 отговаря най-добре на изискванията. Има и интервю на летеца Румен Радев за дефицитите в армията“, припомни Цветанов.

В самото интервю се казва:

„Въпросът не е дали ни трябва, а кога можем да купим този самолет, защото под риск се поставя отбранителната способност на страната“.

Цветанов посочи, че само две държави в ЕС са закупили самолет „Грипен“, а в момента като отчетем средата за сигурност в Черноморския регион и какво правят нашите съседи, следва да се има предвид е, че те са въоръжени с F-16.

„Единствената партия, която е последователна през тези години, е ДПС и аз им благодаря!“, заяви Цветанов. Той подчерта, че в избора ни на F-16 няма скрит разход при сделка.

„Обръщам се към БСП дали те са последователни в подкрепата ни на Консултативен съвет към Румен Радев за ускоряване на модернизацията на българската армия през 2017 г.? Дали някой не е защитавал други интереси?! Нека припомня, че президентът Радев проявява интерес към процедурите, а направи призива си за радиомълчание и дали това не е било форма на натиск?“, попита Цветанов.

Той призова към информиран избор, за да има страната ни възможност за интегрирана отбрана в НАТО. Цветанов благодари и на „един достоен министър от БСП Ангел Найденов, който направи своя информиран избор“.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Калоян F-16 е истинският изтребител, тия грипен са пълна пародия за изтребител
16.01.2019 14:02 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати