Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов си пазарувал луксозни мебели и скъпи почивки с откраднати от ГЕРБ пари, твърдят източници в партията

Политика

Цветанов си пазарувал луксозни мебели и скъпи почивки с откраднати от ГЕРБ пари, твърдят източници в партията

Цветанов си пазарувал луксозни мебели и скъпи почивки с откраднати от ГЕРБ пари, твърдят източници в партията - Tribune.bg
Снимка:

Субсидията не стигала до структурите, оплакват се хора от ГЕРБ

Чисто новият апартамент на Цветан Цветанов в луксозната сграда на Пламен и Весела Мирянови разполага не само с асансьор в хола, но и е обзаведен за стотици хиляди лева. За това разказват близки на бившия втори в ГЕРБ, които били сред малцината поканени да видят с очите си интериора на огромното жилище, съобщава сайтът "jultopave.bg".

Самият Цветанов развеждал гостите из дома, заради който беше изгонен от партията със скандал, обяснявайки колко струва всеки стол, маса или статуетка. Оказва се, че само трапезарията в 300-те квадрата лукс, е обзаведена за над 100 000 лева. Масивната маса по поръчка била заобиколена от 12 облицовани в коприна столове - като всеки стол имал цена 6 000 лева. Завесите и дори кърпите в банята били изработени според капризите на новия политик, който имал точно определени изисквания. Цветанов се хвалел, че е обзавел огромния  си апартамент по последна мода, казвайки, че за него сумата е без значение.

Предверието на сградата/Снимка: АртексПредверието на сградата/Снимка: Артекс

Година и половина по-късно Цветан Цветанов все още не е отговорил на въпросите за произхода на средствата, с които си позволява повече от охолен живот. Освен луксозния апартамент, упорито се твърди, че  бившият втори в ГЕРБ има имот и в гръцки курорт, който отново е в близост до кумицата му Ваня Колева. Освен това той издържа години наред най-голямата си дъщеря, която учи в чужбина, има няколко автомобила и в момента плаща големи заплати на хората, които работят върху така наречения му политически проект. На последните президентски избори Цветанов се появи в избирателната секция, в която гласува, с чисто нов Мини Купър от луксозната серия „Кънтримен”. По-късно заявява пред приятели, че автомобилът е подарък за жена му и разполага с всички екстри. Цената на този модел варира от 50 до 80 000 лева в зависимост от желанията на клиента.

Откъде идват тези средства?

Загадката започва да се разплита и отговорите идват от структурите на ГЕРБ в страната, които досега не са говорили за злоупотребите на Цветанов, защото ги е заплашвал с уволнения и репресии. “Години наред господин Цветанов ни караше да плащаме за провеждането на предизборните кампании по места със собствени средства”, оплакват се областни ръководители на ГЕРБ. По думите им, той обяснявал, че това е разпореждане на ръководството и нямало да получат пари от партийната субсидия. Разбира се, това е ставало без знанието на председателя на партията Бойко Борисов. Къде са отивали парите от субсидията на партията, за които Цветанов е носил отговорност, но така и не са стигали до структурите? В джоба на Цветан Цветанов - категорични са хора от партията.

Докарвал си е добра комисионна и от провеждането на грандиозните партийни събития, за което имал договорка с фирмата - изпълнител. Разходите се завишавали многократно, за да има определен процент за Цветанов и неговите “бизнес” партньори в тази фирма, за които има слухове, че управляват няколко новинарски сайта заедно и до днес. Могат да си го позволят, благодарение на дългогодишните кражби от партията на Борисов.

Семейство Цветанови/ФейсбукСемейство Цветанови/Фейсбук

Според партийците в страната още преди няколко години започнало да има разминаване в парите, които получават от ГЕРБ за издръжка на партийни офиси, заплати на служители и агитационни материали - те били бавени или изобщо не пристигали, а обяснение нямало. Именно затова Цветанов държал еднолично да води комуникация с всички партийни структури и не допускал никой друг да има контакт с тях - за да не излязат наяве злоупотребите му, за които днес разказват хората. Според тях тези твърдения могат да бъдат лесно проверени, ако се сравнят отчетите на отпусканите средства и на тези, които реално са били получавани от структурите на ГЕРБ. Сумирани през годините става дума за стотици хиляди лева липси, сезират местните партийци ръководството.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Тартаковер А защо сега се вадят кирливите ризи..? Има хора(също е в ГЕРБ), които ще са доволни на 30 кв/м собствено жилище, а този бандит имал 300 кв./м трапезария и столове по 6 хиляди лева..? Сега ли разбраха неговите бивши колеги, че е крадлив мошеник, или виждаха но не се обаждаха, защото са същите? И как мислят, дали когато Боко падне от върха, няма да се окаже същия крупно забогатял шмекер, от глупостта на онези които се хвърлят днес да го бранят? Всички виждаме и вече и децата знаят, че е един обикновен човек с бандитско минало, който няма никакви качества да ръководи държава(това убедително показа и доказа ), но притежава някаква измамна бандитска харизма, да подлъгва евтините ентусиасти. Точно това виждат младите, необременени от миналото хора по улиците и площадите на България. Защото са с далеч по-реален поглед върху съсипания ни обществен живот.
Затова вън ! Оставка ! Оставка и съд за всички ограбили България и хората живеещи тук.
12.08.2020 18:40 / Отговор
biblio Таратор написал си за Борисов цитирам "Всички виждаме и вече и децата знаят, че е един обикновен човек с бандитско минало, който няма никакви качества да ръководи държава(това убедително показа и доказа ), но притежава някаква измамна бандитска харизма, да подлъгва евтините ентусиасти." Ха сега ми отговори на въпроса, как така този "обикновен човек с бандитско минало" печели избори и управлява 10 години? И направи не малко, то поне е видно.
13.08.2020 01:52
Досиетата Х. Тараторчо, а твоят фетиш Христо Иванов защо чак сега се сети да рови в миналото на Борисов, след като му беше министър и вицепремиер?!? А пропо, освен комунистическото му съветско-българско потекло и сестрата на Христьо е ДС агент!
13.08.2020 10:54
КН и ЦЦ С кво ще си изучи дечицата на запад завалията, ако не от разни взятки? (кака Курни-Стипендията му е светъл пример)
12.08.2020 19:25 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети