Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Турското външно министерство: С България сме приятели, не се месим във вътрешните ѝ работи

Политика

Турското външно министерство: С България сме приятели, не се месим във вътрешните ѝ работи

Турското външно министерство: С България сме приятели, не се месим във вътрешните ѝ работи - Tribune.bg
Снимка:

Думите на Чавушоглу били неправилно изтълкувани и изкривени

„Злонамерени кръгове искат да навредят на турско-българското приятелство. Въпреки това нашето приятелство с България, което има здрави основи, няма да пострада от тези действия.“

Това се казва в специално изявление на турското министерство на външните работи по повод възникналото напрежение между две страни.

Говорителят на външното министерство на Турция Хами Аксой отговори на въпросите отправени към външния министър Чавушоглу относно закона за вероизповеданията в България.

„Ние имаме много близки и добри взаимоотношения с България. Нашите братя в България обогатяват нашите взаимоотношения”, пишат от турското министерство в изявление, цитирани от БГНЕС.

„Като съседи, приятели и съюзници България и Турция обръщат внимание на принципа на ненамеса във вътрешните работи на другата страна”, казва Аксой.

„От друга страна напълно естествено е външните министерства да имат конструктивен и приятелски диалог и консултации за много въпроси. В този контекст се отбелязва, че изявленията на министъра на външните работи на Турция в неотдавнашна реч, в която той се позовава на по-ранен телефонен разговор с българския външен министър относно измененията в Закона за вероизповеданията, приет в българския парламент и по международни норми, бяха неправилно изтълкувани и изкривени в българската преса чрез неправилен превод”, твърдят от министерството.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати