Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В последните часове на 45-ия парламент: Депутатите си губиха времето да се карат за нови комисии

Политика

В последните часове на 45-ия парламент: Депутатите си губиха времето да се карат за нови комисии

В последните часове на 45-ия парламент: Депутатите си губиха времето да се карат за нови комисии - Tribune.bg
Снимка:

Дори и да беше взето такова решение, комисиите нямаше да имат време да се съберат дори и веднъж

Безсмислен труд кипи в Народното събрание в петъчната сутрин. Въпреки заявката на президента Румен Радев, че във вторник разпуска депутатите, народните представители използваха живото излъчване по БНТ и БНР, за да се карат още известно време за това тепърва да създават временни анкетни комисии.

ДБ настояват нарочно създадена комисия от депутати да разследва събитията на „Росенец“ от миналото лято. Такава можеше да бъде създадена още миналата сряда, защото беше предложена от ГЕРБ. Тя обаче не вършеше работа на Христо Иванов и хората му, защото освен Росенец, щеше да се занимава и с вилата на Иво Прокопиев на Буджака. В петък ДБ настояха да бъде гласувано точно тяхното предложение, което обаче не присъстваше в дневния ред и председателят на НС Ива Митева отказа.

Поривът към комисии, които няма да заседават, е интересен, най-малкото защото този парламент дори не си направи труда да конституира ресорните такива – като например образователна, социална или по външни работи. 45-ото Народното събрание ще остане в българката история като това с най-кратък живот и единственото, което не успя да излъчи кабинет.

„Днешното представление няма общо с реалността и живота. Президентът ни уведоми, че разпуска парламента. Нито една от тези комисии няма да съществува повече от 24 часа. Всичко това е просто обслужване на предизборната кампания на г-жа Манолова“, посочи „слонът в стаята“ народният представител от ГЕРБ Маноил Манев.

Иначе парламентът за пореден път задължи премиера в оставка Бойко Борисов и целия Министерски съвет да дойде за изслушване в НС. Тома Биков пък попита какво ще стане ако не дойдат – дали няма парламентът да накара лидерът на ГЕРБ да си подаде още няколко оставки пред депутатите.

БСП отново настояваха да се гласува на второ четене преизчисляването на пенсиите, заради което депутатите не успяха да завършат заседанието си в сряда. Иван Ченчев в общи линии обясни на Ива Митева, че не ставала за председател на парламента.

„Освободете мястото си и дайте друг да води“, настоя социалистът преди депутатите да излязат в почивка, за да реши ръководството на НС да прецени какво да прави.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети