Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов: За нас европейските избори не са от жизненоважно значение

Политика

Валери Симеонов: За нас европейските избори не са от жизненоважно значение

Валери Симеонов: За нас европейските избори не са от жизненоважно значение - Tribune.bg
Снимка:

НФСБ прекрати преговорите с ВМРО за общо участие на евровота

Още миналата седмица лидерите на НФСБ и ВМРО – Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, са започнали разговори за общо явяване на европейските избори. Това призна на пресконференция в Народното събрание Симеонов.

Ние обявяваме, че към настоящия момент прекратяваме разговорите за общо явяване на европейските избори до изясняване на всички тези проблеми, създадени от медийните изяви през последната седмица“, съобщи той.

Валери Симеонов е обиден от опита на „войводите“ да си изясняват отношенията в малката коалиция с декларации в медиите.

Редно е преди да си хванем пътя, да седнем и да си поговорим“, заяви лидерът на НФСБ. Според Симеонов декларацията на партията му е покана за разговор.

Лидерът на НФСБ коментира, че всички варианти са възможни – и разпад на коалицията, и отделно явяване на евроизборите, и съвместно. Валери Симеонов поясни, че за неговата партия въобще не е от значение кой ще води листата. Той не очаква някаква коренна промяна от това, че двама или трима патриоти ще влязат в Европейския парламент, въпреки че за ВМРО изборите на 26 май ще са „лакмусът на това управление“.

За нас евроизборите не са от жизненоважно значение. Получава се внушението, че от тях зависи управлението. Ние държим да си изясним отношенията. Парламентарната група на Обединени патриоти изобщо не работи“, подчерта бившият вицепремиер.

Лидерът на НФСБ разкритикува и Атака, че са отговорни за провала на заседанието на парламентарната група на „Обединени патриоти“ вчера.

Дошъл е Чуколов, завъртял се с камера на Алфа, обиколил е стаята в парламента и си е тръгнал. Никой не е получил СМС, а после декларация, че НФСБ бойкотира срещата. Депутатите пътуват по четири часа, не сме в София, а после председателят Волен Сидеров го няма“, разясни ситуацията в малката коалиция Валери Симеонов.

Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов поднесе извинения след пресконференцията на НФСБ.

Извиняваме се на колегите от НФСБ, ако е станало някакво неразбирателство. Искаме да се знае ясно, че ние не преговаряме с друга политическа сила за евроизборите“, заяви Веселинов в кулоарите на парламента. По думите му е възможно действията на партията му да са разбрани неправилно.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети