Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валерия Велева: Само Борисов е незаменим в ГЕРБ

Политика

Валерия Велева: Само Борисов е незаменим в ГЕРБ

Валерия Велева: Само Борисов е незаменим в ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Парламентарната група ще застане единодушно зад волята на своя лидер, каза тя

"В ГЕРБ има само един незаменим и това е Борисов." Така журналистът Валерия Велева коментира пред NOVA телевизия скандалът с апартаментите, купени от политици, след който последваха две оставки на министри. Според Велева премиерът е провел разговори с всички членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и е говорил Цветан Цветанов да напусне НС. От всички членове на комисията само Пламен Нунев е подкрепил Цветанов – да остане на сегашните си постове.

„Този път мисля, че парламентарната група ще застане единодушно зад волята на своя лидер“, каза Велева. Според нея ГЕРБ трябва да минимизира щетите от репутационния проблем. Действията на Борисов са адекватни, но може би малко закъснели, вероятно поради отсъствието на Цветанов, смята тя.

Велева допълни, че Цветанов наистина е създал стройна организация в партията. „Но когато си сгрешил, трябва да си поемеш отговорността. Рашидов влезе с милиони в политиката, Цветанов с една заплата. Това е промяна на мисленето след 10 години във властта и е опасно. Трябва всички политици да си държат цървулите на вратата, за да помнят откъде са тръгнали“, допълни тя.

Темата коментира и политическият анализатор Георги Харизанов. „ Простите отговори и убеждаването в законността на сделката очевидно няма да свърши работа. Темата започва да става неприятна и всеки намесен търпи политически щети“, каза той.

Според Харизанов по тази причина „БСП са толкова тихи, световен рекордьор по евтин апартамент е техният лидер“. „Естествено, че няма кой по-добре да обясни от Цветанов за имота, думите на Дончев бяха изведени от контекста“, допълни той.

По думите му няма по-подредена организационна партия от ГЕРБ. „Това не е вътрешнопартиен проблем, реакцията е да се тушират обществените настроения. Президентът много му се иска да излезе прав след няколко месеца“, смята още Харизанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

наблюдетел Питам се до кога ще давате трибуна на тази журналистка, която отдавна е доказала образа си на "политическа проститутка".
Беше твърд защитник на Доган, сега на "Герб", а утре ....не знаем.
Прилича ми винаги на метреса, която се постоянно се " отърква" в телата на силните на деня. Известете на тази Госпожа, че в обществото вече никой не и вярва.
27.03.2019 08:16 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети