Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вигенин се отказва от номинация за евродепутат

Политика

Вигенин се отказва от номинация за евродепутат

Вигенин се отказва от номинация за евродепутат - Tribune.bg
Снимка:

Брюксел го изкушавал, но остава в България, за да помага за „оцеляването ни като нация“

Кристиан Вигенин не се цели в място в Европейския парламент. Това той сам съобщи в страницата си във Фейсбук. Новината идва броени дни след като социалистите в поред вой посочиха обвиняемата в пране на пари Елена Йончева за сметка на председателя на ПЕС Сергей Станишев.

Вигенин обаче твърди, че отказът му не е продиктуван от тези събития.

„Решението ми няма връзка с последния Национален съвет, информирах председателя Корнелия Нинова за намеренията ми преди провеждането му. Подкрепям Елена Йончева като водач на листата, вярвам в нея и в общия успех. Убеден съм, че БСП ще остане част от семейството на европейските социалистически и социалдемократически партии и ще продължи да бъде фактор в него, независимо от трудните на моменти отношения“, написа той.

Вигенин се похвали, че е получил номинации от 1/3 от организациите на БСП без да е провел нито един телефонен разговор.

„Приемам го и като оценка за работата ми досега, и като доверие в аванс. Обръщам се и с думи на отговорност. След дни на сериозен размисъл, претегляйки различни аргументи как мога да бъда най-полезен за БСП и за България в следващите няколко години, аз взех своето решение - оставам тук! Признавам, че беше изкушаващо да се боря за място в Европарламента, който напуснах преди 6 години, за да се върна в националната политика, а сега, с натрупания опит като министър и депутат, да се опитам да постигна повече в Брюксел. Но в днешната ситуация няма място за емоции и ирационални решения. България е изправена пред тежки предизвикателства, няма да е пресилено, ако кажа, че под въпрос е оцеляването ни като нация. Следващите 4-5 години ще бъдат решаващи дали ще успеем да променим посоката на развитие или ще се сринем“, написа още той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети