Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Виктория Василева, ИТН: Не виждам драма в това Каримански да бъде подкрепен от опозицията

Политика

Виктория Василева, ИТН: Не виждам драма в това Каримански да бъде подкрепен от опозицията

Виктория Василева, ИТН: Не виждам драма в това Каримански да бъде подкрепен от опозицията - Tribune.bg
Снимка:

Не мисля че има интрига в номинациите на гуверньор на БНБ, освен това в коалиционното споразумение няма изрични изисквания да има само един кандидат. Би било нелогично да има само един кандидат. Това заяви пред БНТ Виктория Василева от „Има такъв народ“.

Любомир Каримански е бил кандидатура на ИТН още от предишния парламент, подерта Василева, но тогава заради липсата на време не се стигна до процедурата за избор на гуверньор на Българската народна банка.

„Всичко се подлага на динамичен дебат и дискусия, коалицията е изключително жива, говорим помежду си. Може да имаме своите различия и конфликти, но в края на краищата винаги успяваме да излезем здрави от всяка една ситуация“, заяви Виктория Василева.

Решението за влизане в НС със зелен сертификат е било едно от решенията, с които ИТН не са били съгласни. Василева не смята, че ситуацията в Украйна ще причини раздор в коалицията, защото ще се търсят възможно най-добрите решения.

На въпрос дали кандидатурата на Любомир Каримански ще бъде оттеглена, ако той получи подкрепата на ГЕРБ и ДПС, Василева отговори:

„Не виждам защо се прави такава драма от това, че един кандидат може да бъде подкрепен от опозицията. Още повече, ние не сме хора, които могат да влияят върху техните решения и това кого от кандидатите ще подкепят. Заради това ще има изслушване на дамата кандидати в комисията по бюджет и финанси, същият този дебат после ще бъде и в пленарна зала“.

ИТН подхожда към принципа да предложи най-подготвените хора за конкретни места, това не означава, че се стремят за всички ръководни места в страната, заяви депутатът.

„Не мисля, че има опасност за коалицията особено при вот на недоверие, защото в тази изключително тежка ситуация, в която се намира България е изключително безотговорно и опасно в този момент да се събарят правителства, да се отива на избори“, коментира още тя.

Виктория Василева смята за странно, че името ѝ е било завъртяно като част от новия политически проект на Стефан Янев. Заяви, че е част от "Има такъв народ" и не смята да преминава към друга партия.

На въпрос дали е възможно политици от ИТН да преминат към неговата партия, тя отговори:

„Членството в една партия е доброволен акт и ако има хора, които решат от нашите редици да отидат при него, няма кой да ги спре. Знаете, че през последните 30 години хората прелитат от една партия в друга - това са човешки реакции. Не мисля, че от страна на ИТН ще има някакъв отлив към партията на г-н Янев“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати