Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вицепрезидентът Йотова: Не за първи път се правят агресивни опити за политизация на МВР (ВИДЕО)

Политика

Вицепрезидентът Йотова: Не за първи път се правят агресивни опити за политизация на МВР (ВИДЕО)

Вицепрезидентът Йотова: Не за първи път се правят агресивни опити за политизация на МВР (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

„Не за първи път се правят опити за агресивна политизация в системата на вътрешните работи. Ако някой мисли, че така ще спечели местните избори, дълбоко ще греши и ще се кае само след един месец. Не МВР ще спечели следващите местни избори. Стриктно се спазват предписанията от партийното събрание на ПП. Очевидно това е техният подход", така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред журналисти  оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров, пише „24 часа“.

 „Войната, обявена на президентската институция от страна на правителството, сигурно за някой има значение, но за българския народ няма", посочи Йотова.

 „Вчерашните думи на министър-председателя Денков, че няма да се увеличават цените на електроенергията, означава, че имат доста къс кръгозор, т.е смятат, че след няколко месеца правителство няма да има", каза вицепрезидентът.

Тя коментира и исканите промени за ограничаване на президентските правомощия относно служебните кабинети, внесени от депутата Явор Божанков: "Не от вчера и не от Явор Божанков тръгна идеята да се прави Конституция анти-Радев".

Вътрешният министър Калин Стоянов изпрати мотивирано искане до Румен Радев за освобождаването на Тодоров. Държавният глава обаче отказа да го освободи. Малко по-късно той сам подаде оставка. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети