Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Военният министър: Като секретар на президента имах съмнения за подобни схеми с оръжия за Украйна

Политика

Военният министър: Като секретар на президента имах съмнения за подобни схеми с оръжия за Украйна

Военният министър: Като секретар на президента имах съмнения за подобни схеми с оръжия за Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов като главен секретар на президента е имал съмнения за подобни схеми с оръжия за Украйна.

„Не е тайна, че България е изнасяла оръжие чрез други държави към Украйна. Странно обаче е, че получаваме тази информация от други държави, а не от бившия министър-председател”, коментира той пред Нова ТВ.

„Ако Кирил Петков е знаел, как може Корнелия Нинова да не знае, как може българският парламент да не знае?”, попита Стоянов.

По думите му самият той е бил наясно с това. „Лично аз знаех поради простата причината, че не е толкова трудно да бъде навързано. Лично съм получавал информация, че в средата на март западна фирма на наш съюзник е изнесла боеприпаси към друга страна на съюзник. Тези боеприпаси са доставени на границата с Украйна. Едва ли тези боеприпаси са доставени там без да бъдат внесени в Украйна”, подозирал той.

Според данни на министерството на отбраната през 2021 г. за Румъния и Полша са изнесени боеприпаси на стойност 30 млн. лева, а през 2022 - 2,5 - 2,6 млрд. лева. 

“Обидно е поведението на българските политици, които не казаха какво правят”, категоричен бе той.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети