Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Волен Сидеров: Дано някой външен пръст не се намеси да спре „Турски поток“

Политика

Волен Сидеров: Дано някой външен пръст не се намеси да спре „Турски поток“

Волен Сидеров: Дано някой външен пръст не се намеси да спре Турски поток - Tribune.bg
Снимка:

Днес имаме премиер, който води по-балансирана политика от предишните

„Такова посещение, такова ниво, с такава делегация и толкова министри не е имало. Отношенията с Русия трябва да се развиват, защото е изгодно за България. Надявам се това да продължи, да не остане инцидентно.“ Това каза в парламента председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на „Атака“ Волен Сидеров след среща с руския премиер Дмитрий Медведев с участието на ръководството на Групата за приятелство с Русия.

„Дано някой външен пръст отново не се намеси да спре „Турски поток“, дано да удържим. Вярвам, че днес имаме премиер, който води по-балансирана политика от предишни такива, ще удържи националния интерес и ще даде уверенията за това „Турски поток“ да бъде гарантиран. Премиерът Бойко Борисов има искрено желание да се постигне договореност. Вярвам, че той не само има желание, разбира, осъзнава, а и работи за реализацията на проектите „Турски поток“ и АЕЦ „Белене““, заяви той.

Волен Сидеров заяви още, че като част от управляващото мнозинство в парламента ще направи всичко възможно да се реализират проектите и по-конкретно „Турски поток“. По думите му газопроводът трябва да минава през България, а не през Гърция, както има възможност.

„Ако ние извоюваме „Турски поток“ да минава през България, това ще е все пак някакъв вариант на „Южен поток“, изгоден за нас. По този начин ще станем стратегически много по-важна държава“, категоричен беше той. И допълни, че ако „Южен поток“ е бил направен, икономическият ръст на България е щял да бъде повече от двоен.

В отговор на въпрос вижда ли връзка между посещението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и руския премиер Медведев, той посочи: „Обикновено тези посещения се планират много време, особено на руския премиер. Те са съпроводени с тежки делегации. Едва ли са се гонили, за да съвпаднат“.

„Колкото повече страната ни се военизира като фронт на НАТО, толкова по-опасно става за нас. Затова моят съвет към правителството е да бъде много внимателно към всички предложения и изкушения, идващи от страна на НАТО. Военните съюзи, в които сме членували си отидоха, изтекоха в историята, България си остана, за да остане цяла обаче, не бива тук да има чужди военни бази“, допълни той.

Автор: Андреа Драганова

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети