Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ячев: Подкрепяме Цацаров, визията му за Антикорупционната комисия съвпада с нашата

Политика

Ячев: Подкрепяме Цацаров, визията му за Антикорупционната комисия съвпада с нашата

Ячев: Подкрепяме Цацаров, визията му за Антикорупционната комисия съвпада с нашата - Tribune.bg
Снимка:

Звеното за противодействие на корупцията трябва да увеличи служителите си, смята депутатът от „Обединени патриоти“

„Нашата парламентарна група с решение между двете формации НФСБ и ВМРО реши да подкрепи кандидатурата на Сотир Цацаров за председател на Антикорупционната комисия, след като чухме неговото виждане за бъдещето развитие на звеното, за реорганизация на тази структура, за бъдещи евентуално законодателни инициативи, които трябва да слязат през Народното събрание или през нашата парламентарна комисия.“ Това каза пред БНТ Борис Ячев, депутат от ПГ"Обединени патриоти".

Той обясни, че в много голяма степен онова, което Цацаров има като намерение да реализира като бъдещ председател на КПКОМПИ съвпада с вижданията на парламентарна група.

По думите му трябва да се направи първо реорганизация вътре в самата система на Комисията за противодействие на корупцията. Едно от звената, които са всъщност на обществения показ - звено противодействие на корупцията, което реално извършва различните оперативни разработки е с изключително редуциран състав, каза Ячев.

„Това са бившите служители, които дойдоха в антикорупционното бюро от ДАНС и при всички случаи трябва да бъдат направени вътрешни размествания най-вероятно, за да бъде увеличен щатът на тези служители, защото от тяхната работа и от техния краен резултат всъщност обществото добива представа има ли реална полза от борбата срещу корупцията“, обясни той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети