Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев за бюджета: Отговорността вече е на Народното събрание

Политика

Янев за бюджета: Отговорността вече е на Народното събрание

Снимка:

Служебният премиер Стефан Янев смята, че служебното правителство е изпълнило своя ангажимент по „ключов за държавата въпрос“, предлагайки актуализация на бюджета. Отговорността вече била на Народното събрание.

„Задължение на народните представители е да дебатират и да решат доколко този проект на актуализация на бюджет е адекватен или по тяхно желание да го променят и да вървим напред. Процедурата е спазена. В крайна сметка отговорността, тежестта на решението е в самото Народно събрание“, подчерта министър-председателят, който се срещна с пожарникарите, участвали в погасяването на горските пожари в област Благоевград и в Република Северна Македония в благоевградското село Габрово.

Той изтъкна важността да бъде актуализиран бюджетът, за да продължи финансовата помощ на държавата към медицинския персонал, към бизнеса и към гражданите. Стефан Янев изрази увереност, че политическите партии са наясно с тяхната отговорност и ще намерят начин да изпълнят своя ангажимент, за да може държавата да разполага с необходимите средства в отговор на предизвикателствата пред страната.

По отношение на засиления мигрантски натиск към Европа министър-председателят Стефан Янев отбеляза, че българските власти следят внимателно ситуацията в Афганистан и вече е създадена необходимата организация за засилване на охраната по границата.

Тази сутрин премиерът провел среща с представители на граничните служби в  района на Петрич и било констатирано повишаване на броя имигранти, които пресичат нелегално границата.

„Партиите осъзнават необходимостта от концентриране на усилията, включително и допълнителен бюджет за съответните служби, които пряко се занимават с тази дейност“, отбеляза Янев. Той обяви, че в координация с нашите европейски партньори страната ни е в готовност да окаже съдействие при евентуална евакуация на 11 български граждани, работещи в Афганистан.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още