Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. За пореден път: Радев напада прокуратурата

Политика

За пореден път: Радев напада прокуратурата

Снимка:

„Нежеланието на прокуратурата да види фрапантните скандали издава страх и зависимости.“ Така за пореден път президентът Румен Радев нападна действията на държавното обвинение.

Радев днес не отрече, че прокуратурата проверява негови съветници, но не посочи имена. Цитираните в някои медии имена определи като категорично неверни. Държавният глава посети Мадарският конник и отговори лаконично на въпросите на журналисти за проверките.

Имена около президента Радев изскочиха по разследването срещу бизнесмена Пламен Бобоков. Прокуратурата показа част от доказателствата по разследването. От комуникация между Бобоков и секретаря по правните въпроси и антикорупция на президента Пламен Узунов се вижда обсъждане на имена за посланици. Бобоков е посочил двама дипломати – един за Алжир и един за Нигерия. Те са Румен Петров и Жоро Кираджиев. Румен Петров ръководи мисията в Алжир.

Междувременно Върховният административен съд /ВАС/ започва вътрешна проверка във връзка с разпространената от прокуратурата информация за комуникация между лице, обозначено като “Prezident-Pl. Uzunov“ и Пламен Бобоков, при която е установено, че е разменена информация за неподписано от съдиите и необявено съдебно решение на ВАС. На 27 декември 2018 г. Узунов изпратил на бизнесмена съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от ВАС. Шест дни по-късно решението става публично достояние, твърдят от прокуратурата.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още