Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Загубите, които БСП няма да преброи: Кои независими изгубиха от името на столетницата

Политика

Загубите, които БСП няма да преброи: Кои независими изгубиха от името на столетницата

Загубите, които БСП няма да преброи: Кои независими изгубиха от името на столетницата - Tribune.bg
Снимка:

Социалистите си приписаха успехите на непартийни кандидати в Благоевград и Младост, удобно забравиха десетки други из страната

Независим кмет ще управлява Благоевград през следващите 4 години – Румен Томов успя да детронира дългогодишния градоначалник Атанас Камбитов. С гласуване за независим се гордеят и жителите на столичния район „Младост“.

Или поне така си мислят гласоподавателите, защото БСП обяви победа и на двете места!

Формулата „независим, подкрепен от БСП“

Институцията „независим“ дойде идеално за партията, защото едновременно дава възможност да обявиш „Победа!“ в случай на успех, но и да се изключиш от сметките при загуба. Тя беше използвана на десетки места в страната, където поради една или друга причина, социалистите предпочетоха да се скрият зад независими кандидатури.

Добре дошло за статистиката, след успеха в Благоевград Томов рязко беше „боядисан“ в червено. Никой обаче не си направи труда да преброи/или да сподели числата, за неуспешните кандидат-кметове, които няма да влязат в сметките.

Освен в столицата, където „гражданката“ Мая Манолова изгуби балотажа, подобни на нея в политическо отношение кандидати записаха загуби в други градове на страната. Здравко Милев например изгуби Кюстендил още на първия тур от Петър Паунов, който го отнесе с 55 срещу 26%.

Филип Ангелов също влезе в обувките на независим кандидат във Велинград. Въпреки подкрепата от столетницата, той се класира четвърти с едва 759 гласа. Още на първия тур градът беше спечелен от ГЕРБ и Костадин Коев, който беше подкрепен от 10 318 свои съграждани.

Социалистите бързо се отрекоха и от претърпелия крах на изборите в Севлиево Богомил Петков, който на балотажа не успя да се справи с Иван Иванов от ГЕРБ.

Същата е и ситуацията в районите в столицата. Стефан Стефанов победи на балотажа в район Младост и бързо беше припознат. Колегата му от Красна поляна Георги Миланов обаче нямаше подобен късмет и беше оставен, като независим и нямащ общо с БСП, сам да търпи загубата.

Същото се отнася и за неуспелите кандидати за Оборище Васил Цолов и за Банкя Иво Пеперов, които не се класираха дори за балотажа. Те си останаха независими до последно и не влизат в безкрайния черен списък със загубили кандидати.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, загуби

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати