Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева: Има шанс „Турски поток“ да мине през България

Политика

Захариева: Има шанс „Турски поток“ да мине през България

Захариева: Има шанс Турски поток да мине през България - Tribune.bg
Снимка:

Посланието на Путин в Сърбия го потвърждава

Има шанс „Турски поток“ да мине през България. Това става ясно и от посланието на руския президент Владимир Путин в Сърбия, коментира министърът на външните работи Екатерина Захариева пред bTV.

„Ние правим всичко възможно втората тръба на „Турски поток“ да мине през България, Сърбия и Унгария. Добро беше посланието от срещата и мисля, че има много голям шанс това да се случи.Знаете, че и министерството на енергетиката и българският премиер работят упорито в тази посока“, заяви Захариева.

Тя подчерта и че стремежът на страната ни е да има максимално много източници на доставка на газ, за да се намали и цената на суровината.

Захариева обясни, че Путин има покана от президента и от министър-председателя за посещение и в България. Все още обаче няма отговор от Москва за евентуална визита.

Министърът на външните работи коментира и ситуацията около Брекзит, като обясни, че за момента няма яснота какво точно ще се случи.

„Още с подаването на молбата за напускане на Великобритания у нас има работна група по Брекзит, в която винаги са се разглеждали три сценария. До октомври м.г. на никой не му се вярваше, че ще се стигне до най-лошия сценарий - напускане без сделка. Това е доста вероятният сценарий. Чакаме Тереза Мей да обяви план Б, но докато не обяви дали ще искат отлагане на датата, все още няма да има никаква яснота“, заяви Захариева.

Тя обясни и че е изпратила писма до всички министри да се готвят за най-лошия сценарии – излизане без сделка. Най-важно за страната ни е запазване на безвизовото пътуване. Освен това се организира и разяснителна кампания за сънародниците ни във Великобритания.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (37)

МИЛИЦИОНЕР ФИЗКУЛТУРНИК ЦвЦв А ДАНО, АМА НАДАЛИ.... ТОЙ И ПОЖАРНИКАРА "БУДА" ГО ОБЯВИ КАТЕГОРИЧНО, СЛЕД КАТО СЕ ВЪРНА ОТ РУСИЯ, ЧЕ ДАЖЕ "ДОГОВОРИЛ" „Турски поток“ да мине през България.... А СЕГА ВЗЕХТЕ ДА ПРЕСМЯТАТЕ, ДАЛИ ИМА ШАНС ДА МИНЕ...
18.01.2019 11:20 / Отговор
ДА , АМА БЕЗ ЦЕЦО ГУМЕНКАТА ЗАПЕЧЕНИТЕ БАЯ ЗОР ВИЖДАТ . ТАКА ЧЕ НЕКА МУ БЛАГОДАРИМ 1
13.02.2019 08:55
74 Кате,ако от САЩ ви скръцнат със зъби, пак ще ти се запотят очилцата.
21.01.2019 12:50 / Отговор
Уча се Защо, ако ти си министър и от САЩ ти скръцнат със зъби, какво ще направиш ?

Може би ще им кажеш, да си гледат работата или направо ще ги шамаросаш, а ?

Аман от малоумни и непросветени коментатори !
11.04.2019 17:44
ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА ПРЕДАДАТ АМЕРИКА , ТАКА ЧЕ ГАЗ НЕ ЧАКАМЕ ОТ ГЕРБЕРАСТИТЕ ! .
21.01.2019 13:42 / Отговор
ПИСНА МИ Как не свършиха парите на червеняците за тия тролове, писна ми от тая простотия, ....и на Йончева откраднатите и те ли там отиват
23.01.2019 19:44 / Отговор
Крум Страшни Я,още едно от съучениците на цвинокио от помощното
27.01.2019 09:54 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати