Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева: Така става, когато се съберат 4 партии само и само да изчегъртат ГЕРБ

Политика

Захариева: Така става, когато се съберат 4 партии само и само да изчегъртат ГЕРБ

Захариева: Така става, когато се съберат 4 партии само и само да изчегъртат ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

„Четворната коалиция се разпадна твърде бързо, което не ме учудва, защото тя беше безпринципна коалиция. Всъщност те дори нямат и коалиционно споразумение. Нямат програма. Когато се съберат абсолютно различни политически партии, само и само за да изчегъртват ГЕРБ се стига до това“, коментира пред БТВ депутатът от ГЕРБ и бивш външен министър Екатерина Захариева. Тя припомни, че партията й се държи като опозиция от ден първи на това управление и иска оставката на правителството на Кирил Петков. 

„Нашият вот на недоверие е на база икономическата политика“, уточни Екатерина Захариева по повод отстраняването на Никола Минчев от председателското място в Народното събрание. Според нея не може да се говори за нова коалиция в парламента, която е обединена срещу настоящите управляващи  и доказателство за това е, че ИТН са гласували за актуализацията на бюджета, а ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ са гласували против. По-думите ѝ настоящата коалиция е безпринципна и поддръжниците на партиите в нея не се харесват.

„Вчера г-жа Нинова беше освиркана на протеста, от техните очевидно организирани избиратели. Нека мине вота и да видим дали ще има правителство този парламент", отбеляза Захариева. Тя бе категорична, че ГЕРБ и „Възраждане“ няма как да са в коалиция, но управляващите „предпочитат да направят коалиция“ с партията на Костадин Костадинов.

„ГЕРБ няма решение дали ще подкрепи Ива Митева за председател на НС. Тепърва предстои гласуване на процедурата и номинации", изтъкна Захариева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати