Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Земеделският министър: Не е изстреляна противоградова ракета над Садово, ще има обезщетения

Политика

Земеделският министър: Не е изстреляна противоградова ракета над Садово, ще има обезщетения

Земеделският министър: Не е изстреляна противоградова ракета над Садово, ще има обезщетения - Tribune.bg
Снимка:

Производители от района и днес излязоха на протест и затвориха пътя Пловдив – Хасково

„Не е изстреляна противоградова ракета над Садово, ще има обезщетения“, заяви в парламента министърът на земеделието Иван Иванов.

Той обясни, че не било възможно да се изстреля ракета, защото е прелитал пътнически самолет.

„Рискът да унищожим човешки живот е по-голям от селскостопанската продукция и тази забрана за изстрелване на ракета не е от нас. Още на 1 юни сутринта в Садово от Държавен фонд „Земеделие“ са посетили селото. Установили са, че са засегнати около 10-11 000 декара. Проведена е среща със земеделските стопани“, съобщи още Иван Иванов.

Той призова стопаните да подадат заявления, да се огледат всички площи и държавата да изплати тези обезщетения. По думите му са предвидени 5000 лева за обезщетения.

По рано днес изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Николай Каварджиклиев коментира пред БТВ, че при застрахована продукция се плащат 100% от нанесените вреди, при незастрахована – 50%.

На този фон земеделските производители край Садово, които пострадаха за пореден път от градушката, и днес излязоха на протест и затвориха пътя Пловдив – Хасково. Те настояват да получат обезщетенията си за унищожената реколта от градушката. Много от тях не вярват, че ще им се помогне, защото още не са получили средства и за предишните поражения от градушки.

Каварджиклиев обясни, че земеделците имат 7-дневен срок след настъпилото събитие да подадат заявление в общинските и областни служби по земеделие, а след това се минава на проверка.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети