Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Принц Хари спечели дело срещу издател на таблоиди

Шоу

Принц Хари спечели дело срещу издател на таблоиди

Принц Хари спечели дело срещу издател на таблоиди - Tribune.bg
Снимка:

Принц Хари спечели делото за телефонно хакерство срещу издателя на "Мирър" и получи над 140 000 британски лири (180 000 щатски долара) в първия от няколкото му съдебни процеса срещу таблоиди, съобщават световните осведомителни агенции.  

Съдия Тимъти Фанкорт от лондонския Висш съд е установил, че телефонното хакерство е било "широко разпространено и обичайно" в "Мирър груп нюзпейпърс" - издател на "Мирър", "Сънди мирър" и "Сънди пийпъл", в продължение на много години, а частните детективи "са били неразделна част от системата" за незаконно събиране на информация. Той каза, че ръководителите на вестниците са знаели за тази практика и са я прикривали.

Според Фанкорт 15 от въпросните 33 вестникарски статии, които бяха разгледани в процеса, са били съставени с помощта на незаконни средства.

Херцогът на Съсекс поиска 440 000 британски лири (560 000 щатски долара) като част от кръстоносния си поход срещу британските медии, противопоставяйки се на дългогодишното нежелание на кралското семейство да води съдебни дела и ставайки неговият първи високопоставен член от 130 години, свидетелствал в съда.  

Появата на Хари, отчужденият по-малък син на крал Чарлз Трети, на свидетелската скамейка в продължение на два дни през юни предизвика истински спектакъл. Тогава принцът отправи обвинения, че "Мирър груп нюзпейпърс" са наели журналисти, които са подслушвали гласови съобщения, и частни детективи, които са използвали измама и незаконни средства, за да научат нещо за него и други членове на семейството.

"Вярвам, че по това време телефонното хакерство е било в промишлени мащаби в най-малко три от вестниците. Това не подлежи на никакво съмнение", каза той пред съда.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети принц Хари
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати