Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България, Румъния, Гърция и Сърбия подписват Меморандум за организационен комитет за Евро 2028 и Мондиал 2030

Спорт

България, Румъния, Гърция и Сърбия подписват Меморандум за организационен комитет за Евро 2028 и Мондиал 2030

България, Румъния, Гърция и Сърбия подписват Меморандум за организационен комитет за Евро 2028 и Мондиал 2030 - Tribune.bg
Снимка:

Спортните министри и футболните федерации се срещат в Солун

Спортните министри и представители на футболните федерации на България, Румъния, Гърция и Сърбия ще проведат работна среща в Солун на 13-ти април 2019 г. /събота/.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, зам.-министърът на културата и спорта на Гърция Георгос Василиадис и министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей се очаква да подпишат Меморандум за разбирателство между четирите правителства, с който да се официализира учредяването на организационен комитет за подготовка на съвместната кандидатура за Мондиал 2030 и Европейското първенство през 2028.

По време на срещата в Солун  всяка от четирите страни трябва да направи конкретни предложения с какви градове и стадиони може да се включи в кандидатурата.

От страна на България в разговорите на експертно ниво ще участват президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов, изпълнителният директор на Национална спортна база Пламен Манолов, заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов и директорът на дирекция "Европейски програми, проекти и международно сътрудничество" на Министерство на младежта и спорта Виктория Славкова.

От името на Румъния на срещата ще присъства президентът на Румънския футболен съюз Разван Бурлеану.

Президентът на футболната федерация на Гърция Граменос Евангелос и шефът на кабинета на зам.-министър Василиадис ще участват в експертната среща от името на Гърция.

Сърбия ще бъде представена от вицепрезидента на Сръбската футболна асоциация Марко Пантелич, генералния секретар на Асоциацията Йован Шурбатович и заместник-спортния министър Дарко Удовичич.

След работната среща спортните министри и представителите на футболните федерации на България, Сърбия, Румъния и Гърция ще дадат изявление за медиите.

Работната среща в Солун е четвърта поред между четирите държави. Първите две се проведоха в Сърбия през ноември и декември миналата година, последната среща беше в София през февруари.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати