Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Дамбраускас: Мога да помогна на Лудогорец да играе по-добре и да спечели

Спорт

Дамбраускас: Мога да помогна на Лудогорец да играе по-добре и да спечели

Специалистът заяви, че високите цели на българския шампион не го плашат.

Новият треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред сайта 15min.lt, разказвайки за преговорите между него, Горица и "орлите".

"Никой не ми се е обаждал да ми каже, че ме е наблюдавал. Знам как работи Лудогорец. Когато играхме с Жалгирис срещу тях, те имаха тайни агенти, които бяха отседнали за две седмици във Вилнюс, наблюдавайки тайно нашите тренировки и мачове. Подобно на мен, когато играя срещу отбор в Европа или даден играч, следя изкъсо всичко. Когато се появява възможност, когато имаш нужда от този човек, тогава се свързваш. Не се съмнявам, че повечето големи клубове гледат повече от един треньор или играч. Това е просто обаждане, те винаги си приличат - интересувате ли се от нас, бихте ли приели? Винаги е интересно да се видиш на по-високо ниво, но първият отговор е - "Имам договор и в момента не можем да говорим нищо". Първо трябва да получа разрешение от настоящия ми клуб за преговори и разговори", призна треньорът.

"Имаше изисквания от моя страна. Знам добре Лудогорец, какви са възможностите и играчите в състава. От моя страна, имам убеждението, че мога да помогна на този отбор, да играе по-добре и да спечели. Вярвам, че ще го направя. Целите са много високи. Спечелването на местното първенство не може да подлежи на въпрос, просто трябва да се направи. Следващата фаза са групите на Лига Европа. Мечтая да играя в Шампионската лига с този отбор. Искам да го правя всеки сезон. Целите ни съвпадат, което е чудесно. Лудогорец е най-добрият отбор в България", заяви още литовецът.

"Единственото съмнение беше, ако клубовете не се разберат. Благодаря на ХНК Горица, че ми помогнаха. Не се сещам за друго предизвикателство. Никога не съм си поставял ниски цели още от самото начало на кариерата ми. Когато бях асистент в Екранас, целта беше ясна - шампион и участие в Европа. После в Жалгирис, отборът никога не си поставяше друга цел. Целта дори беше - да спечелим всички мачове в литовското първенство. Когато пристигнах в ХНК Горица, отборът беше в средата на таблицата. Сега оставям тима на по-висока позиция. Високите цели и преследването им не са нови за мен. Свикнал съм да виждам отборите си на първото място или близо до него. Всяка друга цел е неприемлива за мен. Целите на Лудогорец не ме плашат. Мисля, че е привилегия да постигам високи цели под такъв голям натиск. Ако имате натиск и вървите напред, това е привилегия. Ще повторя, най-лошо е да играеш за нищо, да си в средата на таблицата и да мислиш, че ще загубиш", каза той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още