Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гришо с обяснения за българските фенове на английски език

Спорт

Гришо с обяснения за българските фенове на английски език

Гришо с обяснения за българските фенове на английски език - Tribune.bg
Снимка:

Публиката го призовава да пише на кирилица и да не забравя България

Григор Димитров реши да обясни какво е имал предвид с изказването си за турнира Sofia Open. В интервю той заяви, че няма да участва в него, защото е „частен“ турнир. Сега Григор твърди, че не е разбран правилно. И тенисистът реши да даде обяснение, но на английски език.

„Здравейте всички, след едно интервю, което направих през изминалата седмица в България, бих искал да изясня моите коментари по отношение на Sofia Open, тъй като те са били неправилно представени.

Щастлив съм, че в моята родина има събитие ATP 250. Участието ми в него през 2017 г. и късметът да спечеля титлата бяха много специален момент в сърцето ми и в кариерата ми. Коментарите ми бяха свързани с нивата под ATP Tour и в съзнанието ми беше необходимостта Българската федерация по тенис да се опита да организира повече турнири Challenger и ITF, подкрепящи по-ниските нива на тенис в България.

Уважавам усилията на Dubai Duty Free да организират събитието в София и им пожелавам всичко най-доброто за 2019 г. и по-нататък. В същото време се надяваме, че в близко бъдеще можем да развием участието на тенис в България“, написа във Фейсбук Григор.

Това обаче само още повече раздразни българската публика. Хората го призовават да пише и говори на български език и да не забравя корените си.

„Чудно ми е защо Григор Димитров пише за българската си аудитория на английски...? Още по-чудно ми е, защо част от българската аудитория му отговаря на същият чужд език...? Има нещо сбъркано!!!“, гласи един от коментарите.

„Лале, вземи се стегни малко и пиши на български също, както други го правят на техния език, визирам Джокера, но ти си далеч от класата им“, пише друг потребител в мрежата.

„Гриша, това интервю са го гледали единствено хората в България. В чужбина грам не ги интересува какво си казал по темата, която засягаш. Видно е и от коментарите, че този топик е интересен само за българската публика. А сега обясни на какъв се правиш, като го напишеш на английски?“, е мнението на друг.

„А 2017, като игра, не ти идваха такива мисли за челинджъри и затова да подпомагаме младите. Хайде, по-сериозно! Кажи, че не сте се договорили за кешовицата или просто сте се скарали с организаторите още миналата година!“, смята друг.

„П. Хилендарски: "О, неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език?"“, припомнят му българските фенове.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Илия Парев Този забрави да говори български ли, пълен смях е
09.12.2018 14:31 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати