Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Италиански тийнейджър спечели титлата на SOFIA OPEN

Спорт

Италиански тийнейджър спечели титлата на SOFIA OPEN

Италиански тийнейджър спечели титлата на SOFIA OPEN - Tribune.bg
Снимка:

Яник Синер надигра в три сета Вашек Поспишил за най-големия успех в кариерата си, министър Кралев изгледа финала

Яник Синер е шампион на Sofia Open 2020! 19-годишният италианец спечели своята първа АТР титла, след като победи Вашек Поспишил с 6:4, 3:6, 7:6 във финала. За канадеца пък това е трети загубен финал. Благодарение на триумфа от понеделник Синер ще запише личен рекорд в ранглистата, където ще се изстреля до 37-о място. Финалът в "Арена Армеец" бе изгледан от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Той участва и в церемонията по награждаването и закриването на турнира.

 

Още в първия гейм на срещата Поспишил беше притиснат от Синер, който достигна до три точки за пробив, две от които последователни. 30-годишният канадец обаче намери начин да съхрани подаването си и да открие резултата в мача. Пробивът не закъсня и дойде във втория случай, в който Поспишил сервира. В четвъртия гейм канадецът имаше точка за наваксване на пасива, но не успя да я реализира и Синер затвърди преднината си за 3:1 гейма. До края на сета двамата взимаха комфортно сервис-геймовете си и след 44 минути игра Синер поведе с 6:4.

 
Вторият сет започна с пробив за Синер, но в ответния гейм тийнейджърът от Сан Кандидо допусна връщане на брейка, при това на 0. Поспишил успя да направи нов пробив в шестия гейм, което се оказа достатъчно, за да изравни резултата в сетовете – 4:6, 6:3. След като беше пробит на старта, канадецът се разигра и повиши значително нивото на началния си удар, като до края на сета загуби общо 2 точки на свой сервис!
 
Финалната трета част започна с подаване на Синер, който още на старта трябваше да обръща гейма от 15:40, но показа здрави нерви и го направи. Впоследствие двамата взимаха геймовете и логично се стигна до тайбрек, в който  Синер се наложи със 7:3 точки.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети