Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски е на полуфинал за Купата след драма с дузпи с Лудогорец

Спорт

Левски е на полуфинал за Купата след драма с дузпи с Лудогорец

Левски е на полуфинал за Купата след драма с дузпи с Лудогорец - Tribune.bg
Снимка:

"Сините" показаха железни нерви при 11-метровите удари, Миятович спаси дузпа в редовното време

Левски се класира за полуфиналите за Купата на България след изключително драматична победа с дузпи над Лудогорец. Двубоят завърши без попадения, като в добавеното време на втората част Милан Миятович спаси дузпа изпълнена от Драгош Григоре. След двете 15-минутни продължения се стигна до дузпи, при които двата тима бяха безгрешни в първите си пет изпълнения, но Мавис Чибота изпусна шестата дузпа и така Левски се поздрави с успеха в четвъртфинала. Вече са ясни всички полуфиналисти, след като по-рано през седмицата Локомотив Пд, Ботев Пд и ЦСКА прескочиха четвъртфиналите. Жребият за полуфиналите ще се тегли във вторник.

Лудогорец игра по-офанзивно в първите 45 минути, но „орлите“ така и не успяха да отправят точен удар до почивката. Левски показа добра игра в отбрана и опитваше да затрудни гостите с епизодични контраатаки, но без особен успех.

При центриране на Каули в 4-ата минута, Кешеру нанесе удар с глава, но не намери очертанието на вратата. Четири по-късно Нуно рейш опита шут от дъгата на наказателното поле, но изстрелът му не затрудни Владо Стоянов.

В 23-ата дойде и най-чистото положение за първата част, което бе на сметката на разградчани. Каули центрира в наказателното поле от фаул, Кешеру надскочи бранител и отклони с глава, а топката мина много близо до десния страничен стълб.

В 29-ата минута Вандерсон прати в пеналта, Горанов върна с глава на Миятович и вратарят улови. Черногорецът обаче реши бързо да хвърли обратно към Горанов, който не успя да реагира, Сисиньо овладя, но гостите не успяха да се възползват от подаръка и спечелиха само корнер.

Домакините започнаха добре втората част, като в 53-ата минута бяха много близо до откриващо попадение. При центриране от корнер Владо Стоянов излезе да боксира, но пропусна топката, Ейолфсон нанесе удар към вратата, но за късмет на гостите Григоре бе на голлинията и изчисти.

Две минути по-късно Спиерингс шутира опасно по земя, Стоянов плонжира към десния ъгъл, а кълбото премина близо до гредата.

„Сините“ се задържаха много по-често в половината на Лудогорец отколкото през първата част, а в 65-ата доманиките имаха нова възможност да отбележат, но Станислав Иванов се забави при удара си и бе блокиран.

В 74-ата минута Кешеру изведе Вандерсон отляво, бразилецът напредна бързо в половината на Левски, но Миятович успя да покрие добре ъгъла си и отби силния изстрел.

В 90-ата минута Робърта шутира към десния ъгъл, но Владо Стоянов спаси.

Двубоят отиваше към продължения, но в последната минута от добавеното време Каули центрира в наказателното поле на Левски, Марселиньо овладя на гърди, а Ейолфсон го фаулира, за което реферът Драгомир Драганов посочи бялата точка. Лудогорец бе на крачка от полуфинала, но Милан Миятович спаси удара на  Драгош Григоре от бялата точка и прати мача в продължения.

В първото продължение Чибота пробва рефлекса на Милан Миятович, но вратарят спаси в близкия ъгъл, а в 109-ата минута Живко Миланов изпълни много добре фаул, но Владо Стоянов опази мрежата си от попадение и така се стигна до дузпи.

Първата дузпа бе изпълнена точно от Живко Миланов, Моци бе близо да изпусне, но гредата му помогна – 1:1. Последваха точни изпълнения на Горанов, Швиерчок, Робърта и Григоре. Спиерингс би неспасяемо и Левски поведе с 4:3 при дузпите, но Каули изравни за 4:4.

Тиам отбеляза, а след него Марселиньо изравни.

Ейолфсон отбеляза за Левски, а след него Мавис Чибота прати над вратата и Левски се класира за полуфиналите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети