Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Невяна Владинова: Целият екип зад ансамбъла ни в Токио имаше една цел - да прослави България

Спорт

Невяна Владинова: Целият екип зад ансамбъла ни в Токио имаше една цел - да прослави България

Невяна Владинова: Целият екип зад ансамбъла ни в Токио имаше една цел - да прослави България - Tribune.bg
Снимка:

ММС ни осигуряваше всичко необходимо по време на олимпийските цикли за Рио 2016 и Токио 2020, обяви бившата националка по художествена гимнастика

"Грандиозният успех на ансамбъла ни на Олимпиадата в Токио се дължи на голям екип от хора. Те се водеха единствено от желание да прославят България. Това помогна много". Това заяви в интервю за NOVSPORT бившата състезателка от националния ни отбор по художествена гимнастика Невяна Владинова.

"Ще започна, разбира се, от момичетата и техните треньори (Весела Димитрова и Михаела Маевска). Хората, които работят пряко с тях в залата – хореографи, доктори, кинезитерапевти, съдии. Без здравата работа на администрацията на федерацията, отборът нямаше да има необходимите условия, за да се подготви на това ниво. Дължи се и на традициите и историята, които имаме в този спорт. Всяка една гимнастичка в националния отбор подхожда с желание, отговорно и амбициозно, за да стане част от тази история. Да не забравя и момичетата от предишния ансамбъл, които започнаха крачките и проправиха път до медалите. Познавам всички, които спомогнаха за този исторически успех. Те се водеха единствено от желание да прославят България. Това помогна много", заяви една от най-добрите и обичани гимнастички на България в последното десетилетие. 

Тя е категорична, че в олимпийските цикли за Рио 2016 и Токио 2020 ръководството на ММС начело с министър Красен Кралев е правело всичко необходимо за успехите. "През цялото време имахме абсолютно всичко подсигурено, за да имаме комфорта просто да работим здраво и да постигаме успехи. Министерството винаги ни подкрепяше, както вярвам, че ще бъде и за напред. От каквото имахме нужда, свързано с тренировки и състезания, го получавахме. Съответно ние се отблагодарявахме с медали и постижения", заяви Владинова.

ПЪЛНОТО ИНТЕРВЮ ЧЕТЕТЕ ТУК!!!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети