Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Новата звезда на ЦСКА: Голямата ми мечта е титлата

Спорт

Новата звезда на ЦСКА: Голямата ми мечта е титлата

Новата звезда на ЦСКА: Голямата ми мечта е титлата - Tribune.bg
Снимка:

Вижте какво каза нападателят Дюкенс Назон

„Много съм щастлив, че съм тук и, че спечелих тази награда. Страхотно е, защото представям ЦСКА пред вас. Надявам се да спечелим още награди като тази с целия отбор.“ Това каза нападателят Дюкенс Назон, след като получи приза за най-добър футболист на XX кръг в Първа лига.

Националът на Хаити вкара 2 гола при успеха над Ботев (Пловдив) с 3:1 и вече има 11 попадения на сметката си през сезона. Основната му цел обаче си остава шампионската титла с „червените“.  „Дано вземем по-добрата награда с ЦСКА – титлата. Това е моята мечта. Играем за това“, посочи Назон.

„Надявам се серията ми от голове да продължи възможно по-дълго. Някои път головете идват, друг път – не. Ще дам максимума до края на сезона да вкарам възможно най-много голове за ЦСКА“, продължи той.

„Като нападател да стана голмайстор не е моята първа цел, макар че и за това играя. Предпочитам първо да съм шампион. Ако това стане - стане. Все пак ще се опитам да стана голмайстор №1 в елита.“

„Смятам, че нивото в българския шампионат е добро. Изненадах се. Чух в началото, че има само три-четири добри отбора, но разбрах, че има още много добри отбори. Силно първенство е. Може би изглеждам здрав, но не обичам единоборствата, а тук има много. Добра лига – Лудогорец, Левски, другото ЦСКА, Ботев Пловдив… определено има много добри отбори“, каза той и бе попитан дали има предпочитания с кого играе в атака.
„Извършват се много промени в състава, настроението и атмосферата е много добра. Нямам предпочитания с кого играя в атака. Искам да съм №10, да завършвам атаките. Когато играя с Морено например, той е експлозивен, има мощ, тича повече от мен. Но нямам предпочитания. И аз бях един от тези, с мен също играеха различни партньори. Най-силният ни аргумент (за спечелването на титлата) е отборът, трябва да сме заедно. Това е най-доброто ни оръжие – отборният дух. Не знам защо не победихме Локомотив Пловдив. Борихме се, дадохме всичко от себе си. Има такива мачове. Можеш да отправиш 100 удара, но ако не ти е денят, не вкарваш. Важното е, че не загубихме. В битката за титлата е най-важното, че не загубихме три точки и направихме равен. Чувствам се много по-остър. Трябва да внимавам с теглото си, продължавам да се грижа за него. Саша Илич е зад мен. Тичам много повече, физическата ми форма е по-добра. Лагерът в Турция ме направи много по-добър. Треньорът вярва в нас, в отбора. Когато не играем добре или се отклоним от указанията, е много строг. Много е честен с нас. Дава ни дух на отбор. Чувстваме се като един отбор при него. В този дух ни говори, че трябва да бъдем отбор. Да, беше по-различно като го нямаше на пейката Саша Илич (срещу Локомотив Пловдив). Дава ми много енергия. Липсваше. Заедно с феновете са 12-ият и 13-ият играч. Когато не е на пейката, се чувства. Той е личност. Не знам защо бях заменен срещу Локомотив Пловдив. Просто треньорско решение, не мога да кажа“, сподели Назон, след което коментира предстоящия мач с ЦСКА 1948, както и пирошоуто в Сектор Г.

„Нашите нагласи са същите (преди мача с ЦСКА 1948) като с другите мачове. Може би малко повече от обикновено, защото феновете искат да ги убием. Трябват ни феновете. Те ни подтикват да играем. Трудно е да завършим сезона, много сме близо до другите отбори. Шоуто, което направиха, беше невероятно по време на миналия мач. Никога не съм виждал подобно нещо по време на мач. Показах го и на моите приятели. Искам да спечеля всичко – да играя квалификации за Европа, за Шампионска лига, да спечелим Купата на България, титлата. Затова играем в ЦСКА. Винаги е добре да представяш родината си. В този момент играем за титлата. Ако отида там, ще страдам от сериозна часова разлика. Трябва да отида обаче. Ще бъде трудно. Следващата година имаме много мачове- квалификации за Копа Америка. Подготвяме се и за квалификациите за Световното първенство. Имаме си нашето място, което ще защитаваме там“, завърши Назон.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети