Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ОФИЦИАЛНО: Жозе Моуриньо смени Почетино в Тотнъм

Спорт

ОФИЦИАЛНО: Жозе Моуриньо смени Почетино в Тотнъм

ОФИЦИАЛНО: Жозе Моуриньо смени Почетино в Тотнъм - Tribune.bg
Снимка:

"Радвам се, че се присъединявам към клуб с такъв потенциал", коментира португалецът

Жозе Моуриньо е новият наставник на "Тотнъм". Той заменя на поста уволнения във вторник вечерта Маурисио Почетино.

Бившият португалски мениджър на "Челси" и "Манчестър Юнайтед" подписа договор до края на сезон 2022/23, се казва в изявление на северния лондонски клуб, предадоха световните агенции.

Почетино трансформира “шпорите” след пристигането си от "Саутхемптън" през 2014 г. и въпреки че не успя да спечели трофей, изведе клуба до финала на Шампионската лига за първи път в тяхната история само преди шест месеца.

Но аржентинецът беше уволнен във вторник от "Тотнъм", който пропадна до 14-то място във Висшата лига, след като взе само три победи от своите откриващи 12 мача.

През този сезон те отпаднаха от Купата на лигата от четвъртодивизионния "Колчестър" и претърпяха смущаващо поражение у дома от "Байерн" (Мюнхен) с 2:7 в Шампионската лига.

“Радвам се, че се присъединявам към клуб със страхотен потенциал и с толкова страстни фенове“, каза Моуриньо, който спечели национални титли в четири различни страни.

“Качеството както в отбора, така и в академията, е много добро и именно работата с тези футболисти ме привлече”, допълни Жозе.

“В негово лице имаме един от най-успешните мениджъри във футбола“, коментира собственикът на “шпорите” Даниел Леви, цитиран от „24 часа“.

Първият двубой на Моуриньо начело на "Тотнъм" ще бъде още тази събота – гостуване на "Уест Хем" в лондонско дерби от 14:30 часа българско време.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети