Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. РАЗКРИТИЕ: Хора от комисиите на Конгреса на БФС били с криминална регистрация

Спорт

РАЗКРИТИЕ: Хора от комисиите на Конгреса на БФС били с криминална регистрация

РАЗКРИТИЕ: Хора от комисиите на Конгреса на БФС били с криминална регистрация - Tribune.bg

Това обяви специалистът по спортно право Георги Градев

В комисиите на Конгреса на БФС имаше хора с криминална регистрация. Това сензационно обяви специалистът по спортно право Георги Градев в интервю за "Спортал". "Всички комисии бяха предварително определени и наложени анблок на конгреса. В тях влизаха само представители, посочени от Борислав Михайлов. Къде е демокрацията в това нещо", заяви г-н Градев.

Той разкри и интересен момент при преброяването на бюлетините. "В Зона "София" всичко беше перфектно, благодаря на хората, които се справиха много професионално и коректно. Но не така беше във Велико Търново. От комисията по избора, където имаше хора с криминална регистрация обявиха една от бюлетините за недействителна и не разрешиха тя да бъде показана на застъпниците на Бербатов. Аз помолих представителя от УЕФА, той се намеси и се оказа, че това е редовно подаден глас за Димитър Бербатов, който в крайна сметка беше отчетен", заяви Георги Градев.

Той каза още, че при тях е постъпил сигнал, че един делегат представлява три клуба от Пловдивско, единият от които не развива дейност. "В седмицата преди Конгреса поискахме по официален път списък с делегатите, за да проверим дали сигналът е верен. Но не ни го предоставиха. Така, че не може да твърдим, че това е вярно, но не успяхме да го проверим", допълни специалистът по спортно право.

Той допълни, че все още не са излезли докладите на пратениците на ФИФА и УЕФА. "Но аз говорих с тях в залата и те бяха на мнение, че има нарушение на Устава на БФС. Постоянно ходя в европейската централа, контактувам с много хора и ви казвам, че там вратата е сериозно затръшната за Боби Михайлов. Стилиян Петров завърши на много високо ниво школа за мениджъри и хората в УЕФА биха искали да го видят него като ръководител до Димитър Бератов", допълни Градев, който направи прогноза, че през 2022 година президентът на БФС ще се казва Бербатов. 

Специалистът по спортно право допълни, че сегашното ръководство е останало шокирано от резултата на Конгреса. "Те 40 минути не знаеха какво да правят, ходеха напред-назад и се чудиха как да постъпят. В крайна сметка обявиха решението за побезда на Михайлов, за да може ние да сме жалващата се страна. Но искам да ви кажа, че много хора, които гласуваха за сегашния президент са много разочаровани от избора му на Изпълком и вече са на страната на Бербатов. Що се отнася до състава на Изпълкома, то може да се окаже, че и той е нелегитимно избран. Защото повечето членове са избрани със 130-150, 160 гласа, а както знаем бяха необходими поне 242, както бе съобщено в началото на Конгреса. Никой не е правил преброяване на кворума в залата преди гласуването за Изпълком", допълни той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети