Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Робин Хаасе е шампион на хорото пред „Арена Армеец“ (СНИМКИ)

Спорт

Робин Хаасе е шампион на хорото пред „Арена Армеец“ (СНИМКИ)

Топтенисисти се запознаваха с българските традиции

Робин Хаасе стана шампион на хорото пред „Арена Армеец“, което запозна световните тенис звезди с българските традиции. Шампионът на двойки от миналогодишното издание на Sofia Open най-бързо се справи с научаването на стъпките на правото хоро и с калпак на главата и кърпа в ръка поведе сънародниците си Матве Миделкооп и Жан-Жулиен Ройер.

Държавният шампион на България в зала Габриел Донев също се включи в надиграването.

За уменията си Хаасе бе награден от танцьорите от Клуб по народни танци „Витоша“ с традиционна обредна питка, омесена и изпечена от самите тях.

Организаторите на турнира от сериите ATP 250 Sofia Open 2019 съвместно със „Сдружение Азбукари“ подготвиха за всички „Пробуждане с хоро“. Инициативата традиционно се прави на Националния празник на България с призив за обединение на българите у нас и по света със символа на единението, енергията, силата на духа и тялото – българското хоро.

Група „Тъпани и Гайди“ пресъздаде родопския звук с изпълнение за всички на гайди, тъпан, диджериду и народен изпълнител. Традиционният български дух и звучене бе продължен от Клуб по народни танци „Витоша“ със символа на българщината и националната ни идентичност – хорото.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети