Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Сърбин поема националния отбор по футбол на България

Спорт

Сърбин поема националния отбор по футбол на България

Сърбин поема националния отбор по футбол на България - Tribune.bg

Вижте кой е той

48-годишният Младен Кръстаич ще бъде национален селекционер на България по футбол. Официално назначението ще бъде презентирано на 28-и юли по време на заседание на изпълнителния комитет на БФС.

Новината беше съобщена днес най-напред от www.srbijadanas.com. Също така човек с висок пост в Българския футболен съюз потвърди пред БТА за преговорите. Важно е да се уточни, че договор все още не е подписан и това ще стане в следващите седмици. По-голямата част от детайлите обаче са ясни и уточнени.

Кръстаич ще има двама сръбски помощници, а един от екипа ще бъде българин.

Официално дебютът на бившия централен защитник ще бъде в края на септември, когато са последните два мача от турнира Лига на Нациите, като България има в група С4 домакинство на Гибралтар и визита на Република Северна Македония. Кръстаич ще наследи временния селекционер Георги Иванов-Гонзо, който е и технически директор на БФС. А преди това националите на нашата страна бяха водени от Ясен Петров. След 1:1 с Република Северна Македония и поражение с 2:5 от Грузия – и двата мача в Разград, Петров беше уволнен.

Младен Кръстаич дебютира на треньорското поприще начело на националния отбор на Сърбия по време на Световното първенство в Русия. Той беше избран за компромисен вариант след скандал на тогавашния треньор Славолюб Муслин с някои от звездите. Въпреки добрите мачове, представянето на Сърбия беше отчетено като неуспешно и той се раздели с позицията си. Кръстаич след това води ТСК Бачка Топола в сръбската лига, а в последните шест месеца беше начело на Макаби (Тел Авив).

Кръстаич е роден в Зеница (Босна и Херцеговина) през 1974-а година, играе като централен защитник и прави 9-годишна кариера в Бундеслигата с екипите на Вердер (Бремен) и Шалке 04. Иначе в Сърбия прогресира с отбора на Партизан (Белград), където има два периода. За националния отбор на страната си записва 59 мача и вкарва 2 гола. Като футболист играе на Световното първенство в Германия през 2006-а година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети