Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шефът на съдиите: Подкрепата на държавата повлия на доброто представяне на реферите

Спорт

Шефът на съдиите: Подкрепата на държавата повлия на доброто представяне на реферите

Шефът на съдиите: Подкрепата на държавата повлия на доброто представяне на реферите - Tribune.bg
Снимка:

Срещата при премиера бе сюблимен момент, посочи председателят на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев

Много добра оценка за родните рефери след първите три кръга на първенството постави председателят на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев. Той е категоричен, че това се дължи на срещата при премиера Бойко Борисов със собствениците на клубове и със самите арбитри.

„Не само аз, а и цялата футболна общественост, трябва да бъде доволна как  българските съдии започнаха първенството. В изминалите три кръга на първенството виждаме повече от добро представяне на реферите, което означава, че са добре подготвени и заслужават похвалите от наша страна“, заяви Сталев по Канал 3.

По думите му реферите са спокойни, защото зад тях застава държавата и това се вижда в работата им.

„Инициираната среща от страна на премиера Борисов със собственици на клубове, успоредно с това бе направена и среща в Националната футболна база в Бояна, благодарение на премиера, президента на БФС Борислав Михайлов и  министъра на вътрешните работи Младен Маринов, както и водещите съдии в "А" група. Тази среща изигра много сюблимен момент в представянето на нашите рефери. Там г-н Маринов убеди съдиите, че зад тях седят важни, сериозни фактори като г-н Борисов и като него, тоест държавата застава зад тях, за да гарантира тяхното спокойствие по време и преди мачовете. Това реферите го приеха като нещо положително за тях и виждате, че от началото на сезона те оправдаха това доверие на премиера, президента на БФС и министъра на вътрешните работи и те трябва да бъдат доволни от тях“, разкри председателят на Съдийската комисия.

„Съдиите имаха нужда от това спокойствие, за да покажат качествата, които притежават. Премиерът искаше да видите нашите международни съдии да свирят у нас така, както и в международните мачове. И те точно това показват в момента в България. Това е благодарение на тези срещи и на това, че те разбраха, че имат един „гръб“ и могат да разчитат на това да не бъдат притеснявани, и да излязат на терена, за да покажат това, което могат“, добави по темата Сталев.

Сталев коментира и изказването на министъра на вътрешните работи Младен Маринов след срещата между него и съдиите в Бояна, че е дал своя номер на реферите за комуникация при необходимост, в случай на заплахи от собствениците на клубове.

„Комуникация между министър Маринов и съдиите е ясна на тези, на които трябва да бъде ясна. Ако се наложи, такава комуникация ще съществува и ще има наистина. За това може да бъдат абсолютно всички собственици и президенти на клубове. Към мен няма сигнал от реферите към мен, както и към г-н Маринов“, категоричен е Сталев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети