Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. След среща с премиера – собственикът на Ман Сити кани млади български футболисти на подготовка в Англия

Спорт

След среща с премиера – собственикът на Ман Сити кани млади български футболисти на подготовка в Англия

След среща с премиера – собственикът на Ман Сити кани млади български футболисти на подготовка в Англия - Tribune.bg
Снимка:

Шейх Мансур изявил желание да помага на българския футбол

България има покана да изпрати млади футболисти и треньори да се готвят в базата на Манчестър Сити. Това предложение е получил премиера в Аду Даби. Бойко Борисов е провел среща с Мансур бин Зайед Ал Нахян.

Шейх Мансур е вицепремиер на Обединените Арабски емирства и министър по президентските въпроси. Той е и член на кралското семейство и управлява най-големите петролни фондове на страната.

Контакът между двамата е бил осъществен лично от престолонаследника Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

„От него излезе едно предложение, ще го споделя с Красен Кралев да говори с футболните хора в България ако имат интерес. Академията за подготовка на млади футболисти в Манчестър Сити е най-добрата в света. Направили са нещо уникално. И от един отбор, който струва 100 млн. вече струват 4 млрд.“, съобщи Борисов.

По думите му ОАЕ имат голям интерес да помагат на българския футбол.

„Естествено ако има интерес футболния съюз, защото и преди предложих помощ за детско-юношеските школи, но досега нямам интерес проявен. Но ако те имат интерес и намерят достатъчно прозрачен начин да подберат 10-20-30 млади футболисти, млади треньори, мога да уредя на издръжка на Манчестър Сити да идат да се готвят за определен период от време. Включително с Гуардиола да имат срещи и да обменят информацията“, разказа за възможностите премиерът.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети