Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Йорданка Фандъкова и Евгения Раданова: Доведете децата си да гледат световното по шорттрек

Спорт

Йорданка Фандъкова и Евгения Раданова: Доведете децата си да гледат световното по шорттрек

Дано моите наследници в шорттрека повторят успехите ми и ги надминат, пожела си легендата

„Искрено бих искала, моите наследници не само да повторят успехите ми, но и да ги надминат“. Това заяви бившата ни състезателка по шорттрек Жени Раданова по време на официална церемония в Столична община.

Кметът на София Йорданка Фандъкова отличи трикратната олимпийска медалистка в шорттрека със специален приз във връзка с предстоящото Световно първенство по шорттрек за мъже и жени в София от 8 до 10 март и за цялостната безрезервна подкрепа от Раданова на София като европейска столица на спорта. Фандъкова връчи на именитата ни спортистка специална кристална ваза с 24-каратово златно покритие.

„За мен е огромно удоволствие да посрещна в Столичната община носителя на три олимпийски медала Жени Раданова, наш много добър приятел. Спортните успехи на нашия град се дължат на хора като Жени. Най-важното е, че шампиони като нея привличат децата, гражданите за развитието на масовия спорт, каквато е и целта на инициативата „София – европейска столица на спорта“.

Специално благодаря на Жени Раданова, че тя беше сред първите, които застанаха до нас и ни помогнаха много още от кандидатстването. След това бяхме заедно с олимпийските ни шампиони и медалисти в Брюксел за приемането на тази титла. Благодарение на усилията на нашите спортисти, както и на колегите от фондация „София – европейска столица на спорта“ с подкрепата на Столичния общински съвет и председателя му г-н Елен Герджиков София беше утвърдена като постоянна „Европейска столица на спорта“. Това ни дава шанса не само да популяризираме успехите на нашите спортисти, а да популяризираме масовия спорт. Условията за масов спорт се подобряват чувствително. Благодарение на построяването на „Арена Армеец“ вече от години имаме шанса да сме свидетели на престижни световни и европейски шампионати в София. В този смисъл поздравявам Жени Раданова и за домакинството на предстоящото световно първенство по шорттрек. Нека доведем своите близки  и деца, за да гледаме този много красив, но труден спорт. Продължаваме да разчитаме на нашите големи шампиони за популяризирането на българския спорт, спорта в София, за популяризирането на здравословния начин на живот за децата ни“, заяви Йорданка Фандъкова.

„Благодаря ви от сърце. Трогнахте ме. За мен е изключителна чест. Много съм щастлива да бъда част от екипа на „София – европейска столица на спорта“. Винаги, когато имам възможност, ще продължавам да работя за развитието на българския спорт, за спорта в нашия прекрасен град. Благодаря ви за изключителните усилия, които полагате.

Също така каня всички на световното първенство по шорттрек в София от 8 до 10 март. Входът е безплатен. Доведете своите приятели, своите деца. Радвам се, че за пети път сме домакини на световно първенство. Това значи, че сме се доказали в организацията. Най-хубавото е, че тазгодишното събитие за първи път ще се състои в „Арена Армеец“. Всички сте добре дошли“, каза развълнуваната Евгения Раданова.

„Голямо благодаря на Евгения Раданова за всичко, което направи още при кандидатстването, и за самата година, през която бяхме „Европейска стоица на спорта“, както и за това, което предстои да направим заедно. Продължаваме да работим с удоволствие за популяризирането на спорта“, заяви председателят на Столичния общински съвет и на фондация „София – европейска столица на спорта“ Елен Герджиков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети